Imprimeix
PDF

Armengol anuncia una tarifa plana de fins a 25 euros en transport públic per a joves de menys de 30 anys i un tren nocturn els festius i els dies abans de festiu

FAS Cladera i Hila propostes mobilitat maig 2019La candidata del PSIB-PSOE al Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, la candidata al Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i el candidat a la batlia de Palma, Jose Hila, han explicat les propostes dels socialistes per a una mobilitat sostenible, de forma que "garantim un nou dret a la ciutadania, com és el de la mobilitat sostenible i eficient".

Així ho ha explicat Armengol, qui ha anunciat que un dels eixos d'aquesta aposta per la mobilitat és l'increment de l'ús del transport públic ampliant el metro fins al Parc Bit i a Son Espases, "projectes que ja deixam licitats aquesta legislatura", a més del tramvia que connecti el centre de Palma i l'aeroport "amb un transport sostenible i eficient energèticament, com mereixen els ciutadans i ciutadanes d'aquestes illes".

La candidata socialista també ha avançat que "augmentarem un 50% les freqüències i rutes amb el transport terrestre de Mallorca, a través de les noves concessions de busos aprovades la setmana passada, les quals suposaran un bot qualitatiu i quantitatiu molt important en l'eficiència dels busos que s'usaran". A això, s'afegeix la integració tarifària de tota la EMT amb el TIB i també amb el transport terrestre de les altres illes, "de forma que un ciutadà de Formentera, d'Eivissa o de Menorca pugui viatjar amb la mateixa targeta amb tots els transports públics de les Illes Balears, integrant també a les navilieres".

La candidata al Govern també ha anunciat una tarifa plana per a joves de menys de 30 anys, "per tal que viatgin el que viatgin paguin com a màxim 25 euros per anar amb metro, bus o qualsevol transport públic de Mallorca, pagant menys si gasten menys", i la posada en marxa "d'un tren nocturn els caps de setmana i vespres de festiu per conscienciar als joves en l'ús del transport públic".

Finalment, Armengol també ha explicat que "farem el bonus de pagament de les tarifes de transport públic, de manera que com menys es viatgi menys es pagui a l'illa de Mallorca", i també s'ha compromès a continuar treballant intensament amb el Govern d'Espanya "per fer possible més Obligacions de Servei Públic entre els aeroports de les altres illes i de Mallorca amb capitals de península, per millorar la mobilitat amb avió".

Tot plegat, tal com ha recordat la candidata socialista, després d'una legislatura en la qual "hi ha un abisme entre el que trobàrem i el que hem fet en termes de transport públic i mobilitat", amb el Pla de Mobilitat, l'electrificació de la xarxa de tren, la primera passa de la integració tarifària entre EMT i TIB, el descompte de resident del 75% entre illes i amb la península i l'augment de passatgers del transport públic".

Pel que fa a la candidata al Consell, Catalina Cladera, ha defensat que "la mobilitat sostenible és un dels eixos dels socialistes a totes les institucions i el Consell de Mallorca ha de col·laborar en polítiques a llarg termini que han de tenir continuïtat, després d'una legislatura en la qual hem posat les bases per canviar el paradigma de la mobilitat".

En aquest sentit, Cladera ha insistit en què "la Mallorca que volem és sostenible ambientalment i aposta pel transport públic", per la qual cosa ha anunciat que "ajudarem als ajuntaments a fer plans de mobilitat sostenible, i a aquells municipis on hi ha més problemes, com és el cas de Palma, farem aparcaments dissuasoris per contribuir a canviar el model de mobilitat".

A més a més, la candidata al Consell s'ha compromès a "crear carrils per a ciclistes i a aprofitar les carreteres ja existents per fer carrils VAO, amb preferència per al transport públic".

D'altra banda, Cladera també ha remarcat que "a través del Pla d'Equipaments Comercials aprovat aquesta legislatura apostarem perquè el comerç es quedi als centres urbans i evitar així grans desplaçaments, amb els problemes de mobilitat que això comports".

En el cas de Palma, el candidat a la batlia, Jose Hila, ha fet èmfasi en què "implantarem un tramvia que connecti el centre de la ciutat amb l'aeroport i la Platja de Palma, ampliarem el metro al Parc Bit i a Son Espases i farem una millora important de les línies i les freqüències de la EMT, ara que ja estan començant a arribar 109 autobusos nous".

A això, Hila afegirà la integració total entre la ETM i el TIB, l'augment dels aparcaments dissuasoris a cada entrada de la ciutat i "més peatonalitzacions, amb nous eixos cívics que començarem pel de Nuredduna, i més carrils bici".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube