Imprimeix
PDF

Els PSIB-PSOE es compromet a què les primeres matrícules universitàries de cada assignatura siguin gratuïtes

marti march alicia homs compromisos educacio eleccions 2019Impulsar les beques Erasmus i incentivar les empreses perquè contractin joves de la Formació Professional Dual són dos compromisos més dels socialistes per garantir "una educació de qualitat i en equitat"

El PSIB-PSOE referma el seu compromís amb l'educació com un dels pilars de l'estat del benestar amb la continuació de les inversions iniciades aquesta legislatura i que han duit a assignar a Educació un pressupost, per primera vegada en la història, de mil milions d'euros en un sol exercici: l'any 2019.

Aquest compromís es fa palès amb un seguit de propostes encaminades a fer efectiu el dret a la igualtat d'oportunitats "dels joves d'aquestes Illes que necessitam que es formin aquí i treballin aquí", ha avançat la candidata socialista al Parlament Europeu, Alícia Homs.

Aquestes mesures en concreten en tres propostes. En primer lloc, els socialistes es comprometen amb la gratuïtat de les primeres matrícules universitàries de cada assignatura, una mesura que ha de servir perquè "tothom pugui accedir a la universitat sense haver de dependre de la renda dels pares o de la pròpia", tal com ha exposat Homs.

La segona mesura es dirigeix a impulsar les beques Erasmus, oferint un incentiu que complementi aquestes beques, que des d'Europa "lluitarem perquè siguin ampliades", ha reivindicat Homs. "Aquest Govern aposta per la mobilitat dels estudiants, cosa que els oferirà obrir-se al món i una formació que no es pot obtenir únicament estudiant a les Illes Balears", ha explicat la candidata socialista al Parlament Europeu.

Finalment, la tercera mesura destacada posa el focus en la Formació Professional. Es tracta de donar incentius a les empreses perquè contractin els joves durant el procés de formació amb l'objectiu que tot seguit puguin quedar a fer feina en la mateixa empresa, perquè, tal com ha apuntat Homs, "és important no només formar-se sinó també poder tenir una feina en haver acabat els estudis".

Per la seva banda, el candidat al Parlament de les Illes Balears per Mallorca i actual conseller d'Educació, Martí March, ha recordat algunes de les fites assolides pel Govern d'Armengol aquesta legislatura, posant l'accent en la "pau educativa", que ha permès el desenvolupament de tota la resta de mesures encaminades a incrementar la qualitat de l'Educació a les Illes Balears i fer que aquesta sigui "de qualitat i en equitat", ha ressaltat March.

Martí March també ha recordat que a final de legislatura hi haurà més de 1.500 professors i professores nous i que durant aquests quatre anys el Govern també ha començat una política de menjadors escolars "que havia quedat laminada la passada legislatura", ha denunciat el candidat socialista.

Així mateix, el conseller ha recordat que s'han fet passes "importants" aquesta legislatura per fer de l'etapa 0-3 anys una etapa educativa més. "Hem passat d'un pressupost de 0 euros el 2015 a més de 20 milions d'euros d'inversió a final d'aquesta legislatura".

En aquest sentit, cal recordar que Francina Armengol, candidata socialista a la presidència del Govern de les Illes Balears, ja ha anunciat el compromís dels socialistes per fer que l'etapa educativa 0-3 sigui gratuïta i universal la pròxima legislatura.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube