Imprimeix
PDF

Ramón Cotarelo defensa el pacte balear com a experiència perquè el PSOE «torni a ser de nou la força aglutinadora de l'esquerra»

Escola de Tardor 26-11-16Els Socialistes de Mallorca han celebrat la segona jornada de la XX Escola de Tardor per debatre sobre el futur de la socialdemocràcia, en una ponència que ha comptat amb el politòleg Ramón Cotarelo, el diputat del PSIB-PSOE al Congrés, Pere Joan Pons, la diputada autonòmica Conxa Obrador i el també politòleg Eli Gallardo.

Cotarelo ha defensat un Partit Socialista que, com a partit socialdemòcrata radical, «pot tornar a ser de nou la força entorn la qual s'aglutini des del centre-esquerra a l'esquerra», però per això cal fer feina.

En aquest sentit, Cotarelo ha defensat el pacte de govern format a les Illes Balears i la seva orientació «com a magnífic exemple d'experiència per a que el Partit Socialista torni a ser aquesta força aglutinadora».

A més a més, el politòleg ha apostat per reconstruir el partit «reformulant el programa de l'esquerra socialidemòcrata per recuperar el vot sectorial i generacional perdut». Algunes de les propostes que hauria de contemplar aquest nou programa socialdemòcrata, a criteri de Cotarelo, serien «una nova constitució econòmica, afrontar la reforma constitucional i revisar les relacions amb l'esglèsia i el sistema electoral, entre d'altres».

Per part seva, el diputat del PSIB-PSOE al Congrés, Pere Joan Pons, ha defensat que «duim un any i mig amb un pacte de governabilitat a Balears que dóna resultats», i per això, en aquesta segona part de legislatura «és moment per reflexionar, pensar i escoltar a tothom». Precisament en aquest procés estan els socialistes, debatent sobre memòria històrica i el futur de la socialdemocràcia en l'Escola de Tardor, o sobre el federalisme en un acte que organitza la Fundació Gabriel Alomar la propera setmana.

Finalment, el politòleg Eli Gallardo ha reconegut que «la socialdemocràcia forma part de l'esquerra malgrat alguns intentin canviar el relat» i ha apuntat també que «es perdona menys als socialdemòcrates que als neoconservadors», la qual cosa suposa més responsabilitat per a l'esquerra.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube