Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE proposa que els ajuntaments s'adhereixin a la Declaració de París per aconsegir l'eliminació de la SIDA l'any 2030

Lazo SidaEls socialistes de Mallorca han presentat una moció a tots els ajuntaments per adherir-se a la Declaració de París, que contempla l'objectiu de posar fi a l'epidèmia de la SIDA l'any 2030. Així ho ha avançat la secretària general, Sílvia Cano, amb motiu del Dia Mundial de la Sida.

La declaració va ser signada l'1 de desembre del 2014 per batles i batlesses de tot el món i inclou el compromís de centrar-se en les comunitats més afectades per l'VIH, mobilitzar recursos per aconseguir una millor integració de salut pública i desenvolupament, construir i accelerar les estratègies urbanes en matèria de VIH i usar la resposta a la SIDA com a catalitzador per a una transformació social positiva.

En aquest sentit, els socialistes consideren que ens trobam «en una oportunitat històrica per posar fi a la SIDA i assolir l'objectiu 90-90-90 l'any 2020: que el 90% de les persones que viuen amb VIH conegui el seu estat serològic, que el 90% dels que coneixen el seu estat serològic positiu rebin tractament i que el 90% de les persones en tractament suprimeixin la càrrega viral».

A més a més, els socialistes aposten per millorar els accessos als serveis de prevenció, tractament, atenció i suport relacionats amb l'VIH i la tuberculosi que permetin salvar vides, a més d'acabar amb l'estigma i la discriminació que lamentablement comporta en molts de casos patir aquesta infecció.

Per tot això, la proposta socialista demana l'adhesió dels ajuntaments de Mallorca a la Declaració de París i la signatura d'aquesta per part dels batles i batlesses, per, entre tots junts, aconseguir la fita de l'eliminació de la SIDA l'any 2030.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube