Imprimeix
PDF

Les cambreres de pis d'UGT i CCOO i Rosamaria Alberdi, premis Maria Plaza 2017 dels Socialistes de Mallorca

Premis Maria Plaza 2017Els Socialistes de Mallorca han celebrat la XVII edició dels Premis Maria Plaza, que anualment atorguen a persones o entitats que es caracteritzen per la seva tasca a favor de la igualtat d'oportunitats.

Enguany, les guardonades han estat el col·lectiu de cambreres de pis d'UGT i CCOO, per la seva defensa dels drets laborals de les dones, i la menció especial per Rosamaria Alberdi, primera dona infermera investida Doctora Honoris Causa.

Els encarregats de donar els reconeixements han estat el batle de Palma, Jose Hila, la secretària d'Igualtat dels Socialistes de Mallorca, Marta de Teba, la secretària general, Sílvia Cano, i la secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol.

Armengol ha aprofitat l'ocasió per agrair a les cambreres de pis «l'exemple de lluita pacífica i de reivindicacions justes» i s'ha compromès a «lluitar per fer realitat les seves demandes». Pel que fa al cas d'Alberdi, la dirigent socialista ha apuntat que «és important exemplificar que les dones podem estar a qualsevol lloc i això ho ha demostrat Rosamaria amb la seva trajectòria».

La secretària general també s'ha referit a totes les dones «valentes i lluitadores com les que reconeixem avui, perquè som aquí gràcies a que moltes han lluitat per la igualtat».

A més a més, Armengol ha reivindicat a la societat que va fer possible el canvi a Balears, després de quatre anys amb el PP de retallades de drets i serveis que ha afavorit una societat més desigual. «Encara no ho hem canviat tot, però estam fent passes: som la primera comunitat autònoma que té una Renda Social, tenim més professors i professionals sanitaris, lluitam contra la precarietat laboral...».

Durant la recollida dels guardons, les representats de les cambreres de pis d'UGT i CCOO han aprofitat per recordar les seves reivindicacions, que la secretària general dels Socialistes de Mallorca, Sílvia Cano, ha assumit com a pròpies. «El nostre compromís és que les patologies de les cambreres de pis siguin reconegudes com a malalties professionals», ha recordat la socialista.

Cano també ha explicat que «amb Francina Armengol tenim un Govern paritari que creu en les polítiques d'igualtat i les aplica de forma transversal», la qual cosa no basta mentre el Govern d'Espanya del PP segueixi insensible a aquestes qüestions. Per això, la secretària general ha aprofitat per tornar a exigir «la derogació de la reforma laboral per poder millorar les condicions laborals de totes les dones, perquè quan governa la dreta la seva vida empitjora».

Una reivindicació que també ha fet el batle de Palma, Jose Hila, qui ha insistit en treballar per millorar les condicions de feina de les cambreres de pis perquè «per damunt de tot el valor que més ens identifica com a socialistes és la lluita per la igualtat d'oportunitats».

Amb aquesta edició, i amb motiu de la proximitat del Dia de la Dona Treballadora, ja són 17 edicions amb les que els Socialistes de Mallorca reconeixen la tasca de la societat mallorquina en defensa de les dones i la igualtat.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube