Imprimeix
PDF

Dolores Delgado anuncia a Balears una nova llei educativa inclusiva i una inversió del 5% del PIB el 2025 per a educació la pròxima legislatura

Dolores Delgado i Pere Joan Pons Els Socialistes de Mallorca celebren avui la Conferència Política que ha de definir la base programàtica per als pròxims anys, tant per al Consell de Mallorca com per als ajuntaments, en una trobada en la qual participen 200 persones entre delegats i convidats i convidades.

A la trobada ha estat present la Ministra de Justícia, Dolores Delgado, qui ha participat en un diàleg sobre drets i llibertats amb el candidat al Congrés, Pere Joan Pons, els candidats al Senat, Cosme Bonet i Susanna Moll, i Andreu Alcover com a moderador.

Delgado ha defensat l'educació com a major eina de transformació social i en aquest sentit, ha anunciat que quan els socialistes guanyin les eleccions del 28 d'abril "volem arribar a invertir el 5% del PIB en educació el 2025, perquè l'educació és la base de la igualtat d'oportunitats".

La Ministra socialista ha defensat que el Govern de Pedro Sánchez "ha fet més en educació que el PP en 7 anys" i ha avançat també que la pròxima legislatura els socialistes aprovaran "una llei educativa inclusiva i uns Pressuposts Generals de l'Estat socials".

Delgado tampoc ha volgut passar per alt la bona gestió econòmica socialista, recordant que "la nostra economia creix un 2,5%, hem reduït el dèficit i el deute per poder invertir en drets socials i som l'economia europea que major confiança genera, invertint i gestionant bé els recursos públics com heu fet a Balears".

Finalment, en referència al bloc de drets i llibertats Delgado també ha fet referència a la memòria històrica, defensant que "mentre durant anys el PP ha destinat 0 euros a la memòria, nosaltres hem reactivat aquestes polítiques més necessàries que mai en un moment en què els fills del franquisme reapareixen sense cap vergonya".

Per part seva, el candidat al Congrés, Pere Joan Pons, ha defensat que les illes "hem estat laboratori estatal per reduir les desigualtats, reforçant els pilars que tenim en l'ADN els i les socialistes, com són l'educació, la sanitat i les pensions".

En aquest sentit, Pons ha assegurat que "el nostre objectiu ha estat demostrar que es pot avançar en l'eliminació de desigualtats, i la millor prova són les 200.000 persones que han vist millorat el seu salari a Balears, les 11.185 persones que tenen la Renda Social Garantida o el retorn de la sanitat universal". Per tot això, "cal seguir governant a Balears i a Madrid 4 anys més".

Pel que fa al candidat al Senat per Mallorca, Cosme Bonet, ha destacat la redistribució del creixement econòmic impulsat pels socialistes aquesta legislatura, en un moment en què "per primera vegada els salaris de Balears augmenten per damunt de la mitjana nacional".

Finalment, la també candidata al Senat per Mallorca, Susanna Moll, ha defensat també el canvi en l'educació amb els governs socialistes, destacant que "veníem d'anys de crispació i conflicte amb el PP i hem passat a impulsar el diàleg amb la comunitat educativa i les inversions, mentre d'altres la volen recentralitzar".

La Conferència Política ha estat inaugurada pel coordinador, Marc López, qui ha destacat el procés participatiu i d'intensa feina per tenir un projecte compartit amb la societat, en completa coordinació amb el document sorgit de la Conferència Política del PSIB-PSOE.

En aquest mateix sentit s'ha pronunciat la secretària general dels Socialistes de Mallorca, Mercedes Garrido, qui ha apuntat que "renovam projecte amb el document de qui vol ser la primera força política de Mallorca".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube