Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE referma el seu compromís amb la cultura, "la gran oblidada dels governs de dretes"

FAS Cosme i Pj Dia del Llibre 2019Un grup de càrrecs orgànics i institucionals del PSIB-PSOE, liderats per la secretària general i candidata al Govern, Francina Armengol, han fet una visita per la fira del llibre que omple els carrers del centre de Palma durant tot el dia.

Armengol ha aprofitat un dia com avui per recordar que "des del Partit Socialista sempre hem dit que un poble que no és culte no té futur ni capacitat de progrés"; per la qual cosa ha anunciat que un dels compromisos dels socialistes de cara a les eleccions del 28 d'abril i del 26 de maig és "continuar apostant d'una forma valenta i ferma pels projectes culturals de les illes i també a tot Espanya, ajudant als creadors i a la promoció cultural i incentivant el consum i la distribució de la cultura".

Una tasca que els socialistes ja han iniciat aquesta legislatura, tal com ha recordat Armengol, assegurant que "hem fet una feina intensa per posar la cultura al dia, tenint en compte que el sector cultural havia estat un dels grans oblidats dels governs de dretes tant a Espanya com a Balears".

Per això, Armengol ha emfatitzat que "per seguir avançant és important la mobilització de tots aquells que creim fermament en què només els pobles cultes tenen futur, i en la necessària aposta per l'educació, la formació, la investigació i la innovació".

En el mateix sentit s'ha pronunciat el candidat al Congrés, Pere Joan Pons, qui ha defensat que "en 10 mesos hem fet polítiques clares per fomentar la cultura al nostre país, com la comissió per l'Estatut de l'Artista, que s'ha de desplegar la pròxima legislatura, o la Llei de Mecenatge".

Pel candidat socialista, en aquests 10 mesos de Govern de Pedro Sánchez "hem demostrat el nostre compromís amb les polítiques culturals transversals, amb el foment de la lectura i amb l'increment de pressupost per a aquest àmbit, de la mateixa manera que hem garantit el diàleg, hem quadrat els comptes públics, hem desenvolupat polítiques socials i hem impulsat l'educació, la cultura i l'I+D+I".

Finalment, el candidat per Mallorca al Senat, Cosme Bonet, ha fet una crida a tothom, especialment als més joves, a aprofitar una jornada com la d'avui per cercar el seu llibre "perquè amb la lectura hi guanya tota la societat".

A més a més, el candidat al Senat ha reivindicat els llibres i la lectura "com a millor forma d'accedir al coneixement i a la nostra memòria, per aprendre de capítols de la nostra història que no hem de repetir".

Primer debat electoral a RVTE

Pel que fa al debat electoral celebrat anit a RVTE, Armengol ha fet una valoració positiva perquè es va poder veure que "Pedro Sánchez és l'únic presidenciable i l'únic amb el qual es pot confiar per tirar endavant un projecte de progrés i per seguir avançant en la línia del que hem fet aquests 10 mesos".

Per Armengol, anem a "unes eleccions a dues voltes on hi ha dos models claríssims a elegir: el de la dreta desnortada, de molta radicalitat, sense cap projecte i que apel·la a la víscera, l'odi, la crispació i l'insult; o el del Partit Socialista, que és l'únic que pot garantir aturar a la dreta amb un projecte seriós, rigorós, amb capacitat de governar i amb l'experiència del que hem fet a Balears i a Espanya".

També el candidat al Congrés, Pere Joan Pons, ha advertit que hi ha "el bloc de la dreta amb un model d'anar cap enrere i el del Partit Socialista, el progressista que aconseguirem a partir de diumenge".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube