Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE es compromet a fer 16 nous centres de salut a les Illes Balears i ampliar-ne dos més

patricia gomez jose hila propostes salutLes propostes en matèria de salut també preveuen millores a l'hospital de Manacor, Inca i Son Llàtzer, i la incorporació al sistema de salut de nous serveis com la salut bucodental, la podologia, la nutrició i la fisioteràpia a domicili

El PSIB-PSOE referma el seu compromís amb la sanitat pública i de qualitat, tal com ha fet palès la candidata al Parlament per Mallorca i actual consellera de Salut, Patricia Gómez, en la presentació de les principals mesures en matèria de salut, totes elles dirigides a "millorar la qualitat dels serveis sanitaris i continuar apostant per l'atenció a la cronicitat i l'estratègia d'Atenció Primària". A la presentació també ha acudit el candidat a la batlia de Palma, José Hila.

El primer compromís que ha adquirit Gómez ha estat l'ampliació de la xarxa sanitària amb 16 nous centres de salut a les Illes Balears i l'ampliació d'altres dos. La inversió prevista per a aquestes actuacions és de 45 milions d'euros.

En segon terme, la candidata socialista ha incidit en què "també volem tenir millors serveis", un compromís que es farà millorant l'atenció a la salut bucodental, contractant més professionals "per poder donar cita en Atenció Primària en menys de 48 hores" i ampliant la cartera hospitalària amb serveis com la nutrició, la podologia i la fisioteràpia a domicili.

Patricia Gómez també ha volgut destacar "l'eficiència" de l'Atenció Primària per fer èmfasi en la importància d'invertir-hi. "L'Atenció Primària resol el 85% dels problemes de salut de la població, per això és tan important apostar per ella i no fer el que va fer el Govern anterior, que va ser tancar els centres de salut".

Respecte de la inversió hospitalària, Gómez ha anunciat una inversió de 250 milions d'euros per seguir reformant els hospitals de pacients aguts. Això inclou, entre d'altres, la reforma del recinte de l'Hospital Psiquiàtric de Palma, que s'obrirà a la ciutat perquè sigui "un gran parc que tothom pugui gaudir alhora que llevam l'estigma".

Pel que fa a l'atenció hospitalària, la socialista ha anunciat nous serveis com el trasplantament hepàtic a Son Espases o la nova hemodinàmica a Can Misses, "els quals evitaran desplaçaments, perquè la nostra feina és apropar serveis i que siguin els professionals els que es desplacin".

L'atenció a la cronicitat també centrarà part de les inversions que els socialistes duran a terme la pròxima legislatura. Dels 250 milions d'euros d'inversió hospitalària, 150 es destinaran a millorar l'atenció a la cronicitat amb l'objectiu que les persones es puguin recuperar "en un entorn més saludable per a ells, com són els centres sociosanitaris".

Respecte d'això, la candidata socialista ha recordat que les obres que faran del nou Son Dureta el centre sociosanitari de referència de les Illes Balears ja han començat i que aquest projecte que se sumarà als de Can Misses, Verge del Toro i el futur hospital de Felanitx.

En darrer terme, Gómez ha assumit el compromís de mantenir el decret de garantia de demora perquè els pacients no hagin d'esperar més de 60 dies per a una consulta especialitzada ni més de 180 dies per a una intervenció quirúrgica.

"Les polítiques progressistes dels darrers 4 anys han permès rescatar la sanitat pública", ha asseverat Gómez, qui ha demanat "la confiança de la població per fer possible la sanitat que es mereixen les Illes Balears".

Per la seva banda, José Hila ha destacat la feina conjunta de les administracions per "cercar solucions". Bona prova d'això, ha dit, és "el que presentam avui: noves infraestructures sanitàries de la ciutat enteses de forma diferent".

Hila s'ha referit, específicament, als projectes de l'Hospital Psiquiàtric, que planteja un nou centre de salut "però també l'obertura a la ciutat amb uns jardins i un parc infantil", i del nou Son Dureta, "que es convertirà en un hospital amb centre de salut" i, alhora, "una nova entrada de la ciutat al bosc de Bellver".

L'ampliació de la xarxa sanitària s'estendrà a Palma amb quatre nous centres de salut, un dels quals a Pere Garau, un barri amb 25.000 habitants. Hila, a més, ha recordat com és d'important que "el 26 de maig es voti" i ha contraposat el que garanteixen els socialistes, "més drets i millors serveis" com a solució a la proposta de "retallades de la dreta".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube