Imprimeix
PDF

Antich defensa en el Senat el manteniment del descompte de residents

ANtich senat 5febrerEl senador Francesc Antich ha defensat en el Senat el manteniment del descompte de resident i la no aplicació del límit de subvenció al preu del bitllet.

El vot en contra del PP ha fet que es rebutgés la moció negociada entre el Grup Socialista i el Grup Mixt, que instava al Govern de Espanya a garantir la no aplicació dels límits a la subvenció del transport de passatgers, previstos a la Disposició Addicional 13 de la Llei de Pressuposts de l'Estat per a 2013. També ha estat rebutjat, amb els vots en contra del PP, la petició per a que es mantingui invariable la bonificació del 50% al transport aeri per la residents a les Illes Balears, Canàries, Ceuta i Melilla.

El text de la moció havia inclòs dues esmenes presentades per senador Antich referides a  la supressió de l'exigència del certificat de residència i la posada en marxa, de forma immediata, d'un sistema telemàtic que permeti confirmar que els residents de Balears, Canàries, Ceuta i Melilla compleixen els requisits establerts a l'hora d'emetre el bitllet. D'aquesta manera s'evitarien les enormes molèsties que ocasionen als residents i el tracte discriminatori. Fins a la posada en funcionament d'aquest sistema telemàtic, el Document Nacional d'Identitat haurà ser considerat suficient per acreditar la condició de resident.

La segona de les esmenes socialistes inclosa en la moció és la que es referia a la convocatòria de les Comissions Mixtes de Transferències de l'Administració de l'Estat amb les Comunitats Autónomes de les Illes Balears i Canàries per al traspàs de les funcions i serveis en matèria de transport aeri interinsular.

Des del PSIB-PSOE, el senador Antich ha lamentat aquesta nova oposició del PP a eliminar l'amenaça que suposa per a tots els residents el límit subvencionable al preu del bitllet.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube