Imprimeix
PDF

Els diputats socialistes de Balears exigiran al Govern central que no posi límits al descompte de resident

Pablo PNL web Pablo Martín, Sofia Hernanz i Guillem García es reuniran demà amb Carmen Librero, secretària general de Transport, en el Ministeri de Foment

Els diputats socialistes per Balears en el Congrés dels Diputats es reuniran demà, dijous, amb la secretària general de Transport, Carmen Librero. Pablo Martín, Sofia Hernanz i Guillem García exigiran a la secretària d'Estat un posicionament clar sobre els plans del Govern d'imposar un límit màxim bonificable al descompte de residents per a les Illes Balears.

"Exigirem a la secretària general un compromís de que no s'imposarà cap tarifa màxima bonificable per al transport de passatgers a les illes. El descompte és un eina que ens iguala a la resta dels ciutadans del territori espanyol i compensa les desavantatges de la insularitat. Es tracta dels nostres drets", ha explicat Pablo Martín.

Els socialistes varen sol·licitar aquesta reunió amb Librero fa més d'un mes, per exigir un aclariment definitiu a l'amenaça del Govern d'establir un límit màxim bonificable. "Tal com està la llei a dia d'avui, el Govern pot introduir el límit quan vulgui, amb una simple decisió administrativa", ha recordat Martín.

Fins ara, el Govern no ha pres la decisió per la gran alarma social que ha provocat aquesta possibilitat i les constants denúncies i iniciatives en contra. "Fins ara no s'ha fet, però podria posar-se en marxa en qualsevol moment, no podem deixar de demanar i perseguir una solució, que elimini, d'una vegada per totes, l'amenaça", ha afegit el diputat.

El Govern de l'Estat ha parlat en moltes ocasions de mantenir l'actual bonificació del 50% en el descompte de residents –tal com ho va deixar el Govern socialista- però en cap moment ha manifestat el seu compromís clar i definitiu de no utilitzar la disposició addicional dels Pressuposts Generals de l'Estat que autoritzen a posar-hi un límit.

La reunió, a la que assistiran els tres diputats socialistes per les Illes, està prevista demà, dijous 14 de març, a les 17:30, en el Ministeri de Foment.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube