Imprimeix
PDF

El Grup Socialista denuncia l'endarreriment del nou sistema de finançament i critica que el PP "està jugant amb els drets i els serveis que rep la ciutadania"

Ple CIM Aprovació zonificació gener 2018El ple del Consell de Mallorca ha aprovat una moció conjunta presentada per PSIB-PSOE, Més, Podem i El Pi per tal que la institució s'adhereixi a la Plataforma Per Un Bon Finançament i d'aquesta manera "la ciutadania de Mallorca conegui el problema del mal finançament que patim i sàpiga el que ens estam jugant com a societat".

Així ho ha defensat el conseller socialista Javier de Juan, qui ha recordat que Balears està a la cua en inversió estatal i és la segona comunitat en aportar i la novena en rebre recursos de l'Estat, la qual cosa provoca gran part d'un deute històric que arriba al voltant dels 9.000 milions d'euros.

Per això, a criteri dels socialistes cal un nou sistema de finançament "que sigui estable, que garanteixi l'autonomia financera i que quedi blindat constitucionalment".

Un nou sistema de finançament que encara no ha arribat perquè, tal com ha denunciat De Juan, "la reivindicació del bon finançament ha trobat el principal obstacle en la manca de voluntat del Govern Rajoy, que fins ara només ha retardat el procés per emprendre aquesta reforma partint d'excuses".

A això, el conseller socialista ha afegit que "el finançament no ha estat prioritat pel PP, perquè ha optat per la recentralització des del punt de vista competencial i econòmic i a usar el sistema de finançament per aconseguir els seus objectius, jugant amb els drets i serveis que rep la ciutadania".

Pel conseller socialista parlar del mal finançament és parlar dels recursos per mantenir els serveis més bàsics de les illes, com són l'educació de qualitat, les llistes d'espera sanitàries, les prestacions bàsiques per persones dependents i altres polítiques socials "que no es poden desenvolupar per la manca de recursos econòmics, la qual cosa provoca un empobriment de la ciutadania i afecta a la seva qualitat de vida".

A més a més, De Juan també ha insistit en què "parlar de finançament també és parlar d'un autogovern que ara no tenen els nostres ajuntaments perquè no poden decidir lliurement on i com invertir els 500 milions d'euros de superàvit que tenen als bancs i que Montoro no deixa fer servir".

Per això, la iniciativa aprovada amb els vots en contra del PP ha demanat l'adhesió del Consell de Mallorca a la Plataforma per un Bon Finançament i la col·laboració per part de la institució amb les campanyes que s'impulsaran.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube