Imprimeix
PDF

Els socialistes defensen que el Pla Director de Residus permetrà implantar la recollida de matèria orgànica a tota Mallorca i complir l'estratègia Europa 2020

Maria Francisca Servera ple CIMEl ple del Consell de Mallorca ha aprovat de forma inicial el nou Pla Director de Residus No Perillosos, del qual la portaveu adjunta del Grup Socialista, Maria Francisca Servera, ha explicat que "servirà per respectar la jerarquia de residus i potenciar un canvi de model cap a una economia circular, reduint tant l'entrada dels materials com la producció de les deixalles i donant resposta a les iniciatives que formen part de l'estratègia Europa 2020".

Pels socialistes, el pla és "una eina d'ordenació territorial que ens permetrà el desenvolupament de les activitats i accions dels residus no perillosos, unificant a un sol pla totes les tipologies d'aquests residus".

Un dels reptes més importants, tal com ha defensat Servera, és el fet d'afrontar la separació de matèria orgànica "implantant la recollida a tota Mallorca en un termini de dos anys". Per aconseguir-ho, "s'han planificat noves instal·lacions descentralitzades de Son Reus de manera que s'apropi al màxim el tractament als diferents municipis de l'illa amb l'objectiu clar de la reducció de residus", ha afegit Servera.

D'altra banda, la portaveu socialista també ha destacat la xarxa d'infraestructures que contempla el pla aprovat de forma inicial avui, la qual farà possible la gestió correcta dels residus de l'àmbit d'aplicació del pla segons les necessitats actuals i també tenint en compte les futures. És per aquest motiu que "es volen potenciar els punts nets i estacions de transferència per facilitar una xarxa que prepari els residus per la seva reutilització i les recollides selectives, minimitzant així els impactes vinculats al transport i al tractament dels residus".

Pel que fa a les deixalleries, Servera ha concretat que "el pla preveu que totes tenguin un espai per a la seva reutilització, és a dir, que quan els residus arribin es triïn aquells que es puguin preparar per donar-los un segon ús".

Finalment, la portaveu adjunta del Grup Socialista ha remarcat que el Pla Director de Residus aporta un gran benefici territorial, ja que aprofita tot el sòl que ja estava reservat per ús públic a fi de reduir l'ocupació de sol addicional per dedicar-lo a altres usos, concretament quan es tanquin les plantes de tractaments de iods d'Ariany i Sa Pobla, la qual cosa "implica donar resposta a una demanda veïnal històrica".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube