Imprimeix
PDF

Els socialistes defensen uns pressuposts pel 2019 que serviran per “reduir les desigualtats, reforçar la mallorquinitat i posicionar el Consell com a institució de referència”

Miquel Àngel Coll DPG CIM 2018El Grup Socialista al Consell de Mallorca ha votat a favor de l'aprovació inicial dels pressuposts pel 2019 que segons el portaveu, Miquel Àngel Coll, serviran per "reduir les desigualtats, reforçar la mallorquinitat com a identitat i posicionar el Consell com a institució de referència de la gent de Mallorca".

En aquest sentit, Coll ha recordat que "per quarta vegada consecutiva podem repetir que tenim el pressupost més social, la qual cosa vol dir que tornam a ser la institució que més inverteix en polítiques socials a la nostra comunitat autònoma".

Una major inversió social que pel portaveu socialista fa possible "millorar el finançament dels serveis socials bàsics, situar la residència Miquel Mir d'Inca al segle XXI, obrir el centre de dia de l'Hospici, obrir la novena planta de La Bonanova, inaugurar el pavelló C de la Llar d'Ancians o consolidar el Servei d'Atenció Domiciliària.

De fet, Coll no ha volgut passar per alt les crítiques del PP, deixant clar que "fa la impressió que el PP voldria que l'increment en 80 milions d'euros en benestar social no tengués efecte, però la realitat és que aquests recursos es tradueixen en nombroses polítiques beneficioses per a la ciutadania".

Els pressuposts, que compten amb una xifra total de 486 milions d'euros, han de servir també, tal com ha exposat Coll, per "impulsar allò que ens fa genuïns i ens fa sentir orgullosos de la nostra terra, com el nostre relat històric, la cultura, el patrimoni i la llengua pròpia".

Pel portaveu socialista són "qüestions d'Estat, però el problema esdevé quan hi ha grups que justifiquen el seu vot en contra dels pressuposts en base a que el Consell posa en marxa iniciatives en favor de la llengua oficial pròpia dels mallorquins i mallorquines".

Malgrat tot, els socialistes aplaudeixen les partides pressupostàries que afronten qüestions com el foment digital de llibres, la consolidació de premis Mallorca de fotografia i dramatúrgia, la recuperació de les torres de defensa o l'inici del catàleg de patrimoni immaterial.

Finalment, el portaveu socialista ha argumentat que "la nostra obligació com a representants d'aquesta casa és defensar i fer entendre que el Consell pot ser útil per a la ciutadania, la qual cosa s'està aconseguint assumint noves competències, pagant la carrera professional dels treballadors públics o creant nous llocs de feina, tot i que encara queda molt per fer en aquesta línia".

En qualsevol cas, Coll ha insistit en el fet que "el Consell de Mallorca es troba en millors condicions que abans per ser visualitzat com el Govern de Mallorca".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube