Imprimeix
PDF

Els socialistes celebren el traspàs de noves competències al Consell de Mallorca perquè suposen "enfortir els drets de les dones i de les persones LGTBI"

Ple CIM 10-05-18El Grup Socialista ha donat suport al traspàs de competències d'igualtat i LGTBI al Consell de Mallorca, gràcies a les quals "no només enfortim la institució insular, sinó també els drets de les dones i de les persones LGTBI".

Així ho ha expressat la consellera socialista Lorena Oliver, qui ha defensat que són unes competències de clara transcendència social. En el cas d'igualtat, "el Consell assumeix les funcions i serveis que impliquen una acció més directa amb la ciutadania, tant en perspectiva de gènere com en sensibilització, formació, lluita contra les violències masclistes, inclusió social i relacions institucionals, entre d'altres", ha explicat Oliver.

Pel que fa a les competències en matèria LGTBI, s'assumeixen funcions i serveis com dissenyar i aplicar polítiques per erradicar la desigualtat, l'atenció, informació i orientació a les persones LGTBI o mesures de sensibilització.

Per Oliver, l'assumpció d'aquestes competències està carregada de simbolisme i calat social "perquè aquesta terra avanci és imprescindible que la igualtat de gènere i els drets de les persones, independentment de la seva identitat sexual, siguin respectades en tots els àmbits".

A més a més, tal com ha argumentat Oliver, "asseguram també més agilitat administrativa i més garanties per poder continuar defensant els drets de les dones i persones LGTBI, no només perquè tendran els recursos financers suficients, sinó perquè les competències sempre es gestionen millor com més a prop dels ciutadans són".

Finalment, la consellera socialista ha apuntat que "avui el Consell de Mallorca dóna una passa endavant i es posiciona davant les noves veus i missatges denigratoris que amenacen un retrocés dels drets de les dones i dels col·lectius LGTBI".

Aquesta assumpció de noves competències s'uneix a les ja traspassades aquesta legislatura com l'ampliació dels serveis socials, joventut i promoció turística, la qual cosa implica que "aquesta legislatura haurà estat marcada per un enfortiment dels consells insulars"; ha conclòs Oliver.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube