Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE denuncia que el vet del PP i Ciutadans al nou Règim Especial «és una traïció i un nou xantatge als ciutadans de Balears»

Andreu Alcover Junta 08-03-17

El Grup Parlamentari Socialista ha denunciat que el PP ha caigut en la «pràctica sistemàtica de fer el contrari del que promet al programa electoral, malgrat ens hi tenen acostumats».

Així ho ha expressat el portaveu, Andreu Alcover, criticant el vet que el Govern d'Espanya va perpetrar ahir, amb el suport de PP i Ciutadans, a la tramitació al Congrés del projecte de Llei per un nou Règim Especial per Balears, que inclou la tarifa plana per als vols entre illes.

Una proposta que prèviament havia estat aprovada per unanimitat al Parlament de les Illes Balears, per la qual cosa «suposa una traïció a la voluntat de tots els ciutadans de la nostra comunitat autònoma».

Per això, Alcover ha defensat que «el PP ha de donar explicacions i no ens val el fet que encara no hi hagi Pressuposts Generals de l'Estat, perquè suposa un nou xantatge a Balears com ho ha estat la taxa de reposició». De fet, el portaveu socialista ha recordat com enguany hi haurà milions d'euros per rescatar les autopistes d'Espanya que no estan contemplats als pressuposts estatals del 2016, per la qual cosa «pressuposts n'hi ha pel que volen, però queda clar que el PP realment no creu en el Règim Especial per Balears».

Per donar una resposta ferma a aquest vet de l'Estat, el Grup Parlamentari Socialista assistirà aquest divendres a una reunió amb la resta de grups parlamentaris per cercar accions que han de ser «contundents i unànimes», ha avançat Alcover. Així i tot, els socialistes es temen que «PP i Ciutadans es desmarcaran del REB i la Tarifa Plana, la qual cosa serà una nova traïció als seus propis votants i als ciutadans de la comunitat autònoma, ja que ambdós ho havien promès en campanya».

Però un altre exemple d'incompliment del PP respecte les seves promeses electorals és, tal com ha explicat Alcover, el tema dels aforaments. «Ara que es tracta d'instar al Govern d'Espanya a que els elimini, tampoc estan d'acord», ha criticat Alcover. Una postura que adopten «en el mateix moment que un dels seus diputats, Álvaro Gijón, s'ha beneficiat d'aquest aforament per no ser detingut».

Per això, Alcover ha demanat al PP «que donin moltes explicacions i que siguin convincents, perquè sinó s'hauran de prendre mesures per part de tothom».

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube