Imprimeix
PDF

Damià Borràs: «Hem recuperat la unanimitat al Parlament que no hauriem d'haver perdut per seguir reclamant el Règim Especial per Balears»

Damià Borràs reunió REBEl Grup Parlamentari Socialista ha donat el seu suport a seguir reivindicant, de forma unitària, la necessitat d'un nou Règim Especial per Balears i una tarifa plana pels vols entre illes.

Aquest matí tots els grups amb representació al Parlament s'han reunit per veure amb quines accions es pot respondre al vet del Govern d'Espanya a la tramitació al congrés del REB, una proposta que ja comptava amb la unanimitat de la cambra autonòmica.

El diputat socialista Damià Borràs ha celebrat que «hem recuperat una unanimitat al Parlament que no hauriem d'haver perdut mai i ens hem compromès a seguir endavant amb unitat i entenent que els interessos de les Illes Balears estan per damunt de les disputes polítiques».

D'aquesta manera Borràs aposta per «fer feina junts i recuperar el consens que també hi ha a la societat civil, perquè és molta la gent que ha fet feina durant més de 10 anys perquè el REB i la tarifa plana siguin una realitat».

En concret, la primera passa a seguir és que els grups parlamentaris han acordat demanar una reunió amb el ministre De La Serna, per explicar la situació i exposar les preocupacions i les necessitats de la comunitat autònoma. A més a més, també s'està estudiant la possibilitat de presentar una nova Proposició de Llei al Parlament que salvi els entrebancs del Govern d'Espanya per tramitar-la al Congrés, de manera que «podriem incloure, per exemple, que aquesta proposta entri en vigor una vegada hi hagi Pressuposts Generals de l'Estat aprovat».

A més a més, Borràs també ha explicat que manca que el Govern de les Illes Balears resolgui els dubtes tècnics que encara té Foment per poder anar amb seguretat a la Unió Europea, on s'han de presentar informes econòmics i tècnics perquè ens doni el vist i plau a la tarifa plana. En aquest sentit, Borràs ha recordat que «Europa ja ha dit que sí a la tarifa plana en anteriors ocasions, sobretot a Itàlia, per la qual cosa hem de fer una feina seriosa i rigorosa per aconseguir-ho».

Per això, segons el diputat socialista, cal «resoldre aquesta qüestió des d'un esforç compartit, sense protagonismes, perquè el mèrit polític en aquest cas és de la societat de les Illes Balears i nosaltres som la corretja de transmissió».

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube