Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE expressa la "màxima preocupació" davant l'amenaça de retalls en el descompte de residents

Pablo Martín  Pablo Martín interrogarà dilluns en la Comissió de Foment a la secretària general de Transport sobre les modificacions que prepara el Govern central damunt aquest tema

Palma, 4 d'octubre 2012.- El PSIB-PSOE ha expressat avui la seva "màxima preocupació" davant els possibles retalls en el descompte de residents que podria estar preparant el Govern de Mariano Rajoy.

El diputat socialista en el Congrés dels Diputats, Pablo Martín, ha considerat "molt preocupants" les informacions sobre les possibles limitacions al finançar el descompte del 50% en els bitllets aeris i marítims, ja sigui per la reducció de la partida pressupostària assignada o per la fixació d'un tope màxim bonificable dels bitllets.

Martín ha recordat que la Constitució Espanyola obliga a l'Estat a vetlar pels interessos dels territoris que, degut a les seves condicions geogràfiques, pateixen més dificultats per tenir els mateixos drets que la resta d'Espanya. Això vol dir, inversions en matèria d'infraestructures i de connectivitat, entre d'altres.

El PP, en diverses ocasions, ja ha plantejat posar límits al dret dels ciutadans de les Illes Balears en el descompte de residents. El PP va dur endavant una moció del Senat que condicionava el 50% del descompte de residents a la disponibilitat pressupostària. Ara es plantegen noves limitacions a través de la disposició addicional 10 dels PGE 2013.

"Des del PSIB-PSOE no tolerarem que es discrimini i s'engani als ciutadans de les Illes Balears, que se'ns deixi aïllats amb l'excusa de l'austeritat i l'objectiu del dèficit", ha denunciat Martín. El diputat ha recordat que des que governa el Partit Popular, els ciutadans de Balears han sortit molt perjudicats, amb una davallada del 60% en les inversions i previsions de zero euros fins al 2024 en infraestructures ferroviàries a les illes.

De fet, els diputats socialistes ja han registrat una Proposició No de Llei en el Congrés per exigir que es garanteixi aquest dret i que es retiri l'obligatorietat de presentar el certificat de residents, una mesura que "criminalitza" al passatger. .

Dilluns de la setmana que ve, Pablo Martín intervendrà en la Comissió de Foment del Congrés dels Diputats per demanar a la secretària general de Transport quines modificacions prepara el Govern de Mariano Rajoy en el descompte de residents. Igualment, el socialista plantejarà que es retiri l'exigència de presentar el certificat de residència per agafar els vols.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube