Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE defensa un vot particular al ple del Senat per evitar que el PP anul·li l’esmena que permetia inversions de l’Estat a Balears per valor de 322 milions d’euros

Manchado a WertSi la incapacitat de Bauzá per aconseguir més recursos econòmics ha estat denunciada contínuament pels socialistes –ja sigui via nou model de finançament, PGE o nou REB-, s'ha conegut també el fracàs de Bauzá per a contenir el dèficit dels comptes públics de Balears per enguany.

Decisions com la manca de substitució de professionals mèdics a alguns centres de salut, o els impagaments de les despeses de manteniment d'alguns instituts educatius a Balears adoben aquest fet. Després que l'Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (AIREF) hagi advertit que Balears té un "risc molt elevat" d'incompliment del dèficit públic que preveu superior al 1,3% -quan el límit imposat pel ministre d'Hisenda Cristóbal Montoro és de l'1%-, el portaveu socialista Vicenç Thomàs ja ha criticat que Bauzà "no compleix ni amb el dèficit ni amb la ciutadania", fent referència a la seva "incapacitat manifesta per gestionar l'economia de Balears".

Un nou episodi d'aquesta incapacitat es culminarà aquesta setmana al Senat, on el mateix PP ha proposat votar una esmena per impedir que els PGE 2015 incloguin una esmena del PSOE que suposava que Balears pogués rebre inversions per valor de 322 milions d'euros. El Grup Socialista al Senat farà el darrer intent a la sessió de Ple, que se celebrarà aquesta setmana des de demà dimarts i fins dijous, per què a última hora s'accepti un vot particular que suposaria la inclusió al PGE d'un seguit d'inversions per a diverses comunitats autònomes, en virtut de sengles acords estatutaris, i on també es troba precisament a l'esmena per valor de 322 milions d'euros per a Balears.

"És el darrer intent que podem fer" ha dit el senador socialista per Mallorca Antoni Manchado, en referència a la presentació per part dels senadors socialistes d'un vot particular per a defensar fins a l'últim moment les modificacions que els socialistes han proposat al projecte de PGE 2015, esmena per les inversions a Balears inclosa. Manchado creu que és un "fet paradoxal" que senadors balears del PP acabin votant en contra de l'arribada de més finançament per les Illes. Manchado intervindrà en el ple del Senat, com a un dels ponents que defensarà el gruix d'esmenes presentades pel PSOE en matèria d'educació, innovació i desenvolupament i reindustrialització.

El PSOE proposará al Senat modificar la Llei d'Hidrocarburs en contra de les prospeccions petrolieres

També serà en el ple del Senat d'aquesta setmana quan els socialistes pretenguin incloure, dins la Llei d'Hidrocarburs, un enduriment de les exigències mediambientals que s'hagin de requerir, tenint en compte "no només en termes d'impacte en el medi natural, sinó també en sectors com el turístic i el pesquer que puguin resultar negativament afectats" per activitats petrolieres. Així ho sosté la moció socialista que defensarà la senadora andalusa Pilar Serrano, i que també exigirà la "paralització de les prospeccions a la Mediterrània i a Canàries, el rebuig del Senat als projectes de prospecció concedits o en tràmit, i la seva suspensió". Aquesta petició de modificació de Llei d'Hidrocarburs se suma a la que abans de l'estiu ja va presentar el senador socialista Francesc Antich, i que va tenir la seva rèplica en el Congrés dels Diputats. Una moció al Senat que en aquell moment va provocar la votació favorable dels senadors del PP de Balears, que van trencar la disciplina de vot a instàncies de José Ramón Bauzá Díaz, en un acte sense conseqüències polítiques reals i que no va tenir cap continuïtat al Congrés.

A la sessió d'aquest dimarts està previst que hi assisteixi el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, per a oferir el seu suport a la paralització de les prospeccions. Sánchez ha mostrat recentment el seu suport decidit a causes com les que plataformes cíviques com #Balearsdiuno i Aliança Mar Blava han plantejat, per a eradicar les prospeccions del litoral mediterrani i canari. Pedro Sánchez reunirà al seu voltant a senadors socialistes de les àrees especialment afectades per les prospeccions petrolieres, com són Balears, Canàries, Andalusia i País Valencià.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube