Imprimeix
PDF

Antich insta al Govern d'Espanya a mantenir el descompte de resident per a grups i a desbloquejar les negociacions amb les autonomies afectades

Xisco Antich Com MAmbient Senat 18-01-17El senador socialista per Balears, Xisco Antich, ha instat al Govern d'Espanya a arribar a un acord amb les comunitats autònomes en qualsevol modificació que es faci sobre el descompte de residents per a grups.

A través d'una moció presentada al Senat, el socialista demana a l'Executiu estatal que no redueixi aquest tipus de descompte en els bitllets aeris entre la Península, Balears i Canàries respecte de les tarifes negociades, tancades amb les empreses i amb les quals viatgen determinats grups.

Tal com ha denunciat AVIBA, «sembla que el Govern de l'Estat té bloquejades les negociacions iniciades amb les comunitats autònomes, mantenint inamovible la seva postura de limitar el descompte de resident als grups i per tant, sense voluntat d'arribar a cap tipus d'acord amb els territoris afectats».

Segons Antich, la mesura que es planteja des de Foment és la de fixar un preu màxim per aquestes bonificacions, de manera que si el bitllet supera aquest preu, el descompte podria ser molt inferior al que seria l'aplicació normal de la bonificació en el bitllet d'una persona individual. Uns preus que, segons sembla, el Ministeri pretén fixar per ruta a l'abril de cada any, tenint en compte els contractes signats amb les agències de viatge i empreses.

Aquesta mesura, ha criticat Antich, «podria suposar, només en el camp esportiu, un encariment de més del 40% del preu dels bitllets dels clubs que s'han de desplaçar a la península per a les seves competicions esportives».

Així i tot, el senador socialista s'ha mostrat favorable a lluitar contra el frau, ja que aquest distorsiona greument l'objectiu de les bonificacions «que no és altre que combatre els efectes de la insularitat amb la desigualtat que suposa per la mobilitat dels ciutadans residents a les Illes».

Per això, Antich ha demanat que «es trobin fórmules que permetin lluitar contra el frau sense reduir les mesures ja adoptades per combatre la desigualtat que pateixen els ciutadans de Balears». Així mateix, el senador socialista ha sol·licitat també que la proposta prevista pel Ministeri de Foment no s'extengui al transport marítim.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube