Imprimeix
PDF

Pons: «Presentam una iniciativa per normalitzar l'ús de les llengües cooficials mentre altres encara parlen de modalitats lingüístiques»

pj pons PL pluralitat linguistica congres feb 2017

El text pretén «protegir, promocionar i difondre les llengües cooficials a tots els àmbits públics i a l'exterior, a més de la creació del Consejo de las Lenguas Españolas».

El diputat socialista per Balears, Pere Joan Pons, ha participat avui a la presentació del Grup Parlamentari Socialista del Congrés, juntament amb Antonio Hernando i Meritxell Batet, entre altres, d'una Proposició de Llei de Reconeixement i Empar de la Pluralitat Lingüística d'Espanya, una iniciativa «per normalitzar l'ús de les llengües cooficials mentre altres com el PP encara parlen de modalitats lingüístiques».

El socialista ha reconegut que aquesta proposta «contrasta amb les declaracions de dirigents del PP aquest cap de setmana», al Congrés Nacional, «que encara veuen fantasmes i parlen de ˝modalitats lingüístiques˝ quan la Constitució Espanyola i l'Estatut d'Autonomia deixen ben clar l'estatus de la nostra llengua pròpia».

Pere Joan Pons ha explicat que la iniciativa «estableix l'ús de les llengües cooficials a l'administració general de l'Estat», per tal de normalitzar el seu ús, protegint així «el ric i variat patrimoni lingüístic d'Espanya», pel que també es crearà el «Consejo de las Lenguas Españolas».

La Proposició de Llei Orgànica persegueix «protegir, promocionar i difondre les llengües cooficials a tots els àmbits públics i a l'exterior», apostant per «dissenyar una política lingüística general, consensuada amb les comunitats autònomes, que compatibilitzi el paper de la llengua castellana amb la resta de llengües cooficials».

A més de la Proposició de Llei, els socialistes també han registrat avui una Proposició No de Llei sobre ús de llengües cooficials a pàgines web de les administracions públiques i una bateria de preguntes al Govern de Mariano Rajoy sobre aquesta qüestió.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube