Imprimeix
PDF

Xisco Antich demanarà al Senat que el descompte de resident del 75% també s'apliqui als vols amb la península

Xisco Antich senat marc 2017El senador socialista per les Illes Balears, Xisco Antich, ha registrat una iniciativa a la Comissió de Foment del Senat per demanar una sèrie de millores en el transport de la comunitat autònoma que compensin els efectes de la insularitat.

En concret, destaca la que demana al Govern d'Espanya aplicar el descompte de resident del 75% també als vols entre les illes i la península, ja que ara és del 50% i «no s'ha resolt totalment la problemàtica que obliga als insulars a pagar un preu molt per damunt de les alternatives de transport amb les que compten els ciutadans de la península».

Per pal·liar una possible pujada dels preus que fixen les companyies després de l'augment del descompte, Antich ha reclamat «una política de control i seguiment dels preus màxims de les companyies aèries i marítimes, intentant que no hi hagi perjudicis pels usuaris residents».

Per garantir que aquest augment de preus per part de les companyies no es produeixi, el senador socialista ha proposat mesures com «la rebaixa de la tarifa de referència, la implantació d'una tarifa plana per als vols entre illes i l'augment del descompte de resident del 75% en el transport aeri i marítim entre les illes i la península».

Pel que fa al transport marítim interinsular, Antich ha insistit en què «el Govern d'Espanya ha d'assumir el 75% íntegre de les bonificacions», ja que d'aquesta quantia un 25% és assumit pel Govern de les Illes Balears.

Altres mesures que proposaran els socialistes a la Comissió de Foment del Senat seran que les bonificacions també s'apliquin al transport dels cotxes dels residents en el cas del transport marítim, que l'Estat assumeixi fins al 89% del descompte de resident en el cas del transport marítim de Formentera i que es bonifiquin en el 100% les taxes aeroportuàries de seguretat i passatgers residents per a les rutes amb destinació o origen als aeroports de les illes.

Finalment, Antich també aposta per augmentar la participació de les institucions de les Illes en la gestió dels nostres aeroports perquè «això permetrà donar lloc a polítiques més acurades amb la realitat social i econòmica de la comunitat autònoma».

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube