Imprimeix
PDF

El Grup Socialista demana al Congrés que ampliï al 75% la subvenció del transport interinsular

gps congres pnl subvencio 75 transport interinsularEls diputats socialistes Sofía Hernanz, Pere Joan Pons, Sebastián Franquis, Tamara Raya i Mar Rominguera han defensat la iniciativa perquè «una connectivitat aèria i marítima més fluïda amb la Península és imprescindible per a la cohesió d'aquests territoris»

Els socialistes han registrat una proposició no de llei que també reclama aquest descompte per a les connexions de Ceuta i Melilla, recollint així les reivindicacions conjuntes que han defensat els representants dels governs de les Illes Balears, les Illes Canàries, Ceuta i Melilla

El Grup Parlamentari Socialista al Congrés ha registrat una proposició no de llei amb la que insta al Govern central a augmentar la subvenció per a residents del transport aeri i marítim interinsular, de manera que arribi al 75% del preu del bitllet.

Amb aixìò, els socialistes volen destacar que «el transport és fonamental per a connectar la península amb els arxipèlags balear i canari, i amb les ciutats de Ceuta i Melilla», i per augmentar la seva competitivitat. Raó per la qual aquesta PNL aposta per «una connectivitat aèria i marítima fluïda d’aquests territoris amb la península en pro de la seva integració».

Així mateix, aquesta iniciativa pretén donar resposta a les reivindicacions conjuntes dels consellers responsables de les polítiques de transport dels governs dels arxipèlags i les ciutats autònomes, després de la seva reunió el passat mes de novembre. L’objectiu d’aquesta PNL és exigir a l’executiu mesures per «igualar mobilitat i connectivitat de la ciutadania i empreses d’aquests territoris amb la ciutadania i el teixit productiu de la resta de l’Estat».

La proposició no de llei, signada pels diputats dels territoris afectat, Sofía Hernanz, Pere Joan Pons, Sebastián Franquis, Tamara Raya i Mar Rominguera, exigeix també l’aplicació de les bases sobre les bonificacions existents al transport aeri i marítim amb la península al trajecte en connexió amb altres tipus de transports (tren, carretera, etc.), fins a arribar a la destinació final amb un màxim de 12 hores entre transbords.

A més, per aquelles illes on no hi ha aeroport o heliport de trànsit regular de passatgers i, per tant, els residents no poden gaudir directament del descompte aeri per a desplaçaments entre illes, es demana que s’apliqui una subvenció del 89% del transport marítim substitutiu.

Amb aquesta iniciativa també es demana al Govern central augmentar la participació de les institucions dels territoris insulars i de Melilla en la gestió dels aeroports, així com la implantació de la subvenció del 100% de les taxes aeroportuàries als residents per als trajectes amb origen o destinació a aquests territoris.

Els diputats signants de la proposta volen posar de manifest que «el desenvolupament econòmic dels territoris extra peninsulars han mantingut històricament una estreta relació amb la pròpia evolució dels mitjans de transport i de les seves infraestructures, tant en les comunicacions interiors com, sobretot, en les exteriors».

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube