Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE demana al Ministre Nadal que aclareixi les seves acusacions contra la situació del turisme a Balears

pere joan pons psib agost 2017El diputat del PSIB-PSOE al Congrés, Pere Joan Pons, ha registrat una sèrie de preguntes dirigides al Ministre d'Energia, Turisme i Agenda Digital, Álvaro Nadal, pel seu desconeixement de la realitat turística de Balears manifestat amb les seves declaracions a FITUR.

El diputat socialista ha lamentat que el Ministre hagi aprofitat un esdeveniment d'aquestes característiques «per carregar contra una comunitat que ha tornat a tancar una temporada de rècord i cada vegada més llarga, amb un augment de la despesa per turista d'un 12,6% respecte el 2016, amb un Impost Turístic que funciona i que ajuda a millorar infraestructures i amb la riquesa que s'està començant a redistribuir», com demostra l'acord per augmentar els salaris en el sector de l'hoteleria un 17% en quatre anys.

Per això, Pons considera «incomprensible» que el Ministre del PP acusi les illes d'estar saturades, de patir actes vandàlics contra el turisme i de tenir una regulació del lloguer turístic insuficient.

En aquest sentit, Pons ha denunciat la «incoherència absoluta» del PP en matèria turística, que des del Govern d'Espanya reclama més duresa a l'hora de regular el lloguer turístic mentre que a les illes «ja han anunciat que derogaran el que s'està fent, com la zonificació en el cas de Menorca». Un fet que encara crida més l'atenció tenint en compte que «ara estam posant ordre allà on fins ara hi havia barra lliure, mentre que el PP va preferir mirar cap a una altra banda en lloc de regular una qüestió complicada però necessària».

Per això, el diputat socialista ha demanat a Biel Company «que aclareixi quina política turística és la que proposa, si vol lloguer turístic sense límits, si troba que s'ha de permetre llogar als habitatges plurifamiliars i sobretot, si està d'acord amb les paraules del Ministre Nadal», ja que estam parlant de la principal indústria econòmica de la comunitat autònoma.

Per tot això, Pons ha plantejat al Ministre de Turisme que aclareixi si hi ha saturació a Balears, si aquesta es produeix pel lloguer turístic o per algunes causes més, si en conseqüència s'ha de reduir el número de turistes a les illes, si tots els problemes del sector turístic són provocats pel lloguer vacacional i en quins casos considera que s'ha produït vandalisme contra el turisme.

Els socialistes consideren que «és important que el Ministre concreti les seves acusacions i expliqui quines solucions proposa a una situació sobre la qual ha demostrat un profund desconeixement».

Finalment, Pere Joan Pons ha lamentat que «des de l'Estat no hi ha hagut cap política turística adreçada a ajudar a les comunitats autònomes a millorar la seva oferta turística i per fer actuacions en zones madures, com la Platja de Palma», per la qual cosa «el Govern de Rajoy és un Executiu absent de la política en matèria de turisme».

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube