Imprimeix
PDF

Senadors socialistes de Balears i Canàries demanaran al proper ple del Senat el descompte de resident al 75% per als vols amb la península

Xisco Antich 02-10-16El proper ple del Senat debatrà una moció socialista per instar a l'Estat a incloure en els Pressuposts Generals pel 2018 el descompte de resident al 75% per als vols amb la península.

Així ho ha avançat el senador socialista per Balears, Xisco Antich, qui ha defensat que "és una qüestió de justícia per a garantir la cohesió econòmica i social dels territoris extrapeninsulars".

El senador socialista ha recordat que pel fet de ser illes només tenim l'avió com a mitjà de transport efectiu per comunicar-nos amb la península, però patim "freqüències i rutes escasses i sovint amb preus desorbitats".

Per això, l'objectiu de la iniciativa és que els Pressuposts Generals de l'Estat pel 2018 ja incloguin el descompte de resident al 75% per als vols amb la península, de la mateixa manera que ja s'està aplicant als vols entre illes. En aquest sentit, Antich ha recordat que "sembla que a Balears hi ha unitat política i social pel que fa a aquesta reivindicació, per la qual cosa esperam que aquesta unanimitat es traslladi aquesta setmana al Senat i tots els partits votin a favor d'aquesta iniciativa".

A més a més, la moció també insta a l'Estat a subvencionar el 100% de les taxes aeroportuàries per als residents a les Balears, Canàries, Ceuta i Melilla.

Aquestes reivindicacions al Senat s'emmarquen en el front comú entre Canàries i Balears, impulsant tant des dels governs de les dues comunitats autònomes com des del Partit Socialista als dos territoris, per la qual cosa s'espera que aquesta aliança entre comunitats comenci a donar els seus fruits aquesta mateixa setmana des del Senat.

La moció es debatrà al ple de dimarts i dimecres de la cambra alta.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube