Imprimeix
PDF

Pere Joan Pons retreu a Matas que encara no s'hagi disculpat davant la ciutadania de Balears pels casos de corrupció i reclama al PP que torni tots els doblers cobrats indegudament

Pere Joan Pons 20-11-18El diputat socialista Pere Joan Pons ha demanat un seguit de preguntes avui a l'expresident del Govern Balear, Jaume Matas, que ha comparegut al Congrés dels Diputats davant la Comissió que investiga el presumpte finançament il·legal del PP.

Pons ha iniciat la seva intervenció recordant que Matas "va ser una de les joies de la Corona del PP durant un llarg període" en què va ocupar els càrrecs de Ministre, Secretari General del PP de les Illes Balears, i President del Govern autonòmic, per tot seguit preguntar-li pel funcionament del sistema de corrupció que el va acabar portant a delinquir, i interessant-se per saber "si actuava en solitari o rebia instruccions d'Aznar, de Rajoy o d'algú altre".

Matas ha negat "haver rebut mai cap instrucció de Rajoy, ni d'Aznar, ni de ningú que no tingués una potestat legislativa a les Illes Balears", resposta que ha ocasionat la incredulitat de Pons. "Costa de creure que vostè hagi actuat en solitari, que no sabés res de la 'Caixa B' del PP de València, o de si aquestes nodrien la Caixa B del PP de Madrid", ha insistit el socialista, que li ha preguntat "qui era el nexe polític a Madrid de les 'caixes B' territorials del Partit Popular".

"Vostè tenia pisos a Madrid, va arribar a tenir un palauet a Palma, propietats davant la mar, va viure a Washington a cos de rei... pot afirmar que mai va tenir diners 'en B' en un paradís fiscal que li van permetre anar tirant"? ha preguntat el diputat socialista a l'expresident del PP Balear, que no ha respost a la qüestió.

Pons ha afirmat sentir "autèntica vergonya, com a Balear, de veure comparèixer l'expresident de la meva comunitat en aquestes circumstàncies", i ha retret al popular que encara no s'hagués disculpat davant els ciutadans de Balears. "El PP de Balears encara ha de tornar alguns milers d'euros a Balears pel finançament il·legal de les campanyes de 2003 i 2007" li ha etzibat Pons.

"Ningú a Madrid sabia que vostè estava dopant les campanyes de 2003 i 2007? Pot negar vostè que hagi tingut diners B a un paradís fiscal? Que ens pot dir de la frase 'farem a Espanya el que Matas ha fet a Balears'?" ha preguntat Pons a l'expresident dels populars de Balears, que ha negat tenir cap coneixement de l'existència d'una 'caixa B' del Partit Popular o haver comès més delictes que els que l'havien portat a complir les actuals condemnes, dels quals s'ha atribuït la responsabilitat en solitari.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube