Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE comparteix les reivindicacions en defensa dels interessos de Balears i recorda que "som en el punt de partida dels PGE per aconseguir millores pressupostàries per a les nostres illes"

Pere Joan Pons PGE 2019El PSIB-PSOE ha valorat el projecte de Pressuposts Generals de l'Estat pel 2019 a través del diputat al Congrés Pere Joan Pons, qui ha defensat que "en el conjunt dels pressuposts hi ha una millora pels ciutadans del país i de Balears, amb un total de 435 milions d'euros per a les nostres illes".

En concret, Pons ha celebrat els augments històrics en partides contra la violència masclista, que suposarà 300.000 euros addicionals per Balears, la pujada del 22% del salari mínim, mesures per tal que les persones que necessiten anar a l'apotecari no hagin de pagar res quan passen per la porta, 15 milions d'euros per a la memòria històrica i un augment del 6,2% de la despesa per les pensions.

Unes partides que pel diputat socialista "suposen un avanç social enorme i un punt d'inflexió pel país, després d'anys de crisi i retallades".

Pel que fa a les inversions concretes per Balears, Pons ha celebrat que "per primera vegada tenim consignat com toca el 75% del descompte de resident als pressuposts, passant de 145 a 260 milions d'euros". Una partida a la qual es sumen altres igual d'importants com el conveni ferroviari, la reconversió de zones turístiques madures o els gairebé 10 milions d'euros per polítiques públiques d'habitatge, totes elles "reclamades durant anys pels socialistes als anteriors PGE".

En relació a les inversions territorialitzades dels pressuposts, Pons ha fet una crida a la resta de forces polítiques a què es puguin tramitar els PGE perquè "estam en el punt de partida i actuarem des de la coherència i la defensa dels interessos de les Illes Balears".

En aquest sentit, el diputat socialista ha volgut deixar clar que des del PSIB-PSOE "compartim les reivindicacions que defensen els interessos de les illes i farem el mateix que hem fet sempre, com és traslladar les millores que necessita la nostra comunitat autònoma i la nostra intenció que es vegin reflectides als pressuposts pel 2019".

El diputat socialista també ha lamentat les crítiques de PP i Ciutadans als PGE criticant que "amb Rajoy, tenint uns comptes pitjors que els actuals, no vam sentir tantes queixes de Biel Company i Xavier Pericay", afegint que "hagués estat bé que tant Company com Pericay haguessin fet alguna excursió a Madrid quan els pressuposts eren pitjors que el del 2019".

Finalment, Pons ha denunciat que el PP "és a missa i repicant", quan a Balears demanen més inversió territorialitzada mentre després pacten a Andalusia "amb un partit que demana la supressió de l'Estat de les autonomies i la recentralització de competències, pacte que el PP de Balears ja s'ha mostrat disposat a traslladar aquí".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube