Imprimeix
PDF

Aprovada la proposta socialista que demana al Govern de l'Estat aprovar de forma urgent els objectius d'estabilitat pressupostària

Andreu Alcover Com Hisenda 04-10-16La Comissió d'Hisenda del Parlament de les Illes Balears ha aprovat una Proposició No de Llei del Grup Parlamentari Socialista per demanar a l'Estat que fixi de manera urgent els objectius d'estabilitat pressupostària per permetre així elaborar els pressuposts de les comunitats autònomes amb garanties.

El diputat socialista Andreu Alcover ha recordat que en el darrer Consell de Política Fiscal i Financera el ministre Montoro va proposar uns objectius de dèficit per les comunitats autònomes del 0,5 pel 2017, la qual cosa Europa va acceptar.

Malgrat això, el socialista ha afegit que la Unió Europea ha incrementat el límit de dèficit per Espanya en dues dècimes, i per tant, a falta que el Consell de Ministres ratifiqui aquest augment, «valdria la pena intentar que pel 2017 les autonomies tenguin una dècima més, passant al 0,6 del dèficit».

Segons Alcover, això suposaria 30 milions d'euros més per a Balears, «entenent que podrem elaborar els pressuposts per a l'any que ve amb el 0,5% de límit de dèficit».

El Grup Parlamentari Socialista també considera urgent establir el sostre de despesa aquest mes d'octubre perquè «malgrat tenir un Govern en funcions, és el Congrés qui ha d'aprovar aquest sostre, per la qual cosa es pot aprovar perfectament».

Per debatre totes aquestes qüestions, els socialistes demanen al Govern de l'Estat que convoqui amb la major brevetat possible una nova sessió del Consell de Política Fiscal i Financera, que s'hauria d'haver reunit el passat mes de juliol.

Malgrat el Govern central encara no ha facilitat totes aquestes dades, Alcover ha reiterat que «és una obligació per part del Govern de les Illes Balears elaborar el pressupost per l'any que ve», per la qual cosa l'Executiu complirà i el presentarà al Parlament en temps i forma.

La proposta dels socialistes ha estat aprovada amb els vots a favor de tots els grups polítics excepte del PP, que ha votat en contra.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube