Imprimeix
PDF

Unanimitat per impulsar els IGA Games a Menorca, a proposta socialista

Elena Baquero La diputada Elena Baquero ha defensat en la sessió de la Comissió de Cultura, Educació i Esports del Parlament una iniciativa relativa als jocs Island Games (IGA) –jocs multiesportius internacionals per a illes de menys de 100.000 habitants que se celebren cada dos anys i en els quals participen 24 territoris illencs-.

En l'argumentació, Baquero ha destacat l'oportunitat que suposa per als esportistes i la resta de membres de les delegacions menorquines poder participar en una competició internacional. Recorda que fins avui dia els i les esportistes menorquins han tingut l'oportunitat de participar en cinc jocs (Rodas 2007, Allan 2009, Whigt 2011, Bermudes 2013 i Jersey 2015) i el 2017 serà el torn de Gotland. La diputada socialista també ha exposay que aquells anys en què no es disputen els Island Games (IGA) el Consell Insular organitza els Jocs Esportius Municipals, on un miler d'esportistes dels vuit municipis de Menorca participen en 14 esports.

Però el Consell de Menorca té per objectiu aconseguir que l'illa pugui ser la seu dels IGA Games algun any. Un esdeveniment que –segons exposa la diputada- suposa, a més de l'aspecte purament esportiu, la visita d'entre 5.000 i 6.000 persones durant deu dies en el mes de juny.

Així doncs, i per assolir l'objectiu fixat per l'executiu insular, la Proposició No de Llei (PNL) que ha defensat Elena Baquero vol implicar activament al Govern de les Illes Balears. Ho fa mitjançant dos punts d'acord: En el primer es demanda que la "Direcció General d'Esports i Joventut s'impliqui en la difusió dels IGA Games, traslladi l'interès i demani suport a totes les conselleries del Govern de les Illes Balears, doncs és un esdeveniment transversal a diferents sectors de la societat". En el segon es proposa que des d'aquesta Direcció General s'acompanyi a l'expedició i "pugui viure l'experiència que significa pels joves esportistes de l'illa de Menorca i/o assisteixi als jocs esportius municipals per donar suport institucional a aquest esdeveniment."

La proposta socialista ha estat aprovada per unanimitat.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube