Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE demana a l'Estat que deixi de ser «mal pagador» i aboni els 241 milions d'euros que deu a Balears pel conveni de carreteres

Vicenç Thomàs i Damià Borràs 10-10-16El Grup Parlamentari Socialista demanarà al Govern de l'Estat que liquidi els 241 milions d'euros que deu a Balears pel conveni de carreteres, a través d'una Proposició No de Llei que es debatrà al ple del Parlament de demà.

Així ho ha anunciat el diputat socialista Vicenç Thomàs, assegurant que aquest deute es suma a altres que té l'Executiu estatal amb la comunitat autònoma, com són «els prop de 1.000 milions d'euros d'inversions estatutàries que no han arribat, el fet que el PP ens hagi situat a la cua d'inversions territorialitzades en els Pressuposts Generals de l'Estat, el fet que haguem perdut quatre anys per renovar el Règim Especial per Balears i que el nou sistema de finançament no s'hagi començat a discutir perquè és un tema que al PP no li interessa debatre».

Davant aquests incompliments, Thomàs ha fet èmfasi en què a les Illes tenim un govern «responsable, que fa feina per elaborar els pressuposts del 2017 amb rigor per tenir uns comptes que ens serveixin per continuar retornant drets i garantint serveis públics».

Mostra d'això és que el Consell de Govern ha aprovat el sostre de despesa en 3.839 milions d'euros, el que suposa un augment de 360 milions respecte el 2016, un 10,4% més. Pel que fa a aquesta xifra, Thomàs ha recordat que divendres el Ministeri d'Hisenda va enviar una comunicació a les comunitats autònomes «que pot fer que la conselleria estigui tenint en compte aquesta informació, tot i que això depèn d'altres factors, com que hi hagi PGE o que l'Estat fixi el límit de dèficit per Balears».

Davant aquesta situació, Thomàs ha demanat al PP que voti a favor de la iniciativa socialista «perquè té l'oportunitat de situar-se al costat dels ciutadans de les Illes Balears i no continuar estant al costat del Govern del PP a nivell d'Espanya.

241 milions d'euros que no arriben «per excuses de mal pagador»

En concret, la Proposició No de Llei que es debat demà demana «que d'una manera immediata el ministre Montoro pagui els doblers que deu a Balears pel conveni de carreteres i en concret, la primera anualitat de 80 milions d'euros corresponent al protocol signat entre el Govern d'Espanya i el Govern de les Illes Balears», ha explicat el diputat socialista Damià Borràs.

De fet, aquest nou protocol s'ha signat després dels incompliments que es venen patint pel mateix tema des de l'any 2012, i que Montoro atribueix «a excuses tècniques». Per això, el PSIB-PSOE demana al PP «que no s'agafi a excuses de mal pagador i ens pagui el que ens deu pel conveni de carreteres».

A més a més, Borràs ha recordat que aquest impagament «és una falta de respecte als ciutadans de les Illes Balears», tenint en compte que el Govern d'Espanya ha advertit que els 80 milions de l'anualitat d'enguany no arribaran i els 80 de l'any que ve els condicionen a que hi hagi Pressuposts Generals de l'Estat.

Precisament en aquest sentit, Borràs ha apuntat que «el Govern estatal pot fer una modificació dels PGE existents i pagar segons els terminis amb els quals es va comprometre amb Balears».

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube