Imprimeix
PDF

Aprovada la proposta socialista que reclama a l'Estat que pagui els 241 milions d'euros pendents del conveni de carreteres

Damià Borràs Ple parlament 11-10-16El ple del Parlament de les Illes Balears ha aprovat una Proposició No de Llei del Grup Parlamentari Socialista que reclama a l'Estat el pagament dels 241 milions d'euros pendents del conveni de carreteres.

El diputat socialista Damià Borràs ha recordat que el 5 de setembre, el senyor Beteta va enviar una carta a l'Executiu autonòmic per avisar que postposava sine die el compliment del protocol signat amb el Govern de les Illes Balears i que contemplava un pagament d'aquest deute a raó de 80 milions d'euros anuals. En aquest sentit, Borràs ha lamentat que «per amenaçar el Govern estatal no està en funcions».

De fet, Borràs ha recordat que no és la primera vegada que Montoro i el PP menteixen als ciutadans de les Illes Balears. «Quantes vegades va dir Bauzá que el Govern d'Espanya del PP ens pagaria el que ens deu pel conveni de carreteres, per les dessaladores i altres infraestructures? Quantes vegades els consellers de Bauzá varen tornar de Madrid amb les mans buides?» s'ha demanat el diputat socialista.

Per Borràs, els arguments aportats per l'Estat per no complir el protocol signat amb el Govern de les Illes per pagar des d'enguany el deute d'aquest conveni són «excuses de mal pagador d'un Govern que només està en funcions per allò que li convé i no per complir el compromès amb els ciutadans de Balears».

A més a més, Borràs també ha explicat que el conveni de carreteres de 2014 «és el culpable de part dels greus problemes que encara arrossegam a dia d'avui, com el deute de les Autopistes d'Eivissa». Per això, que el Ministeri pagui els 241 milions d'euros de deute «és una forma de fer un reconeixement als desastres que s'han fet en aquesta comunitat autònoma».

Finalment, Borràs també ha afegit que «és una llàstima que el PP no hagi dedicat els seus powerpoint a instruir als seus càrrecs sobre el respecte institucional»; en referència als reiterats incompliments per part del Govern del PP dels protocols signats amb l'Executiu autonòmic.

La proposta aprovada també reclama a l'Estat una millora del finançament per a les Illes Balears.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube