Imprimeix
PDF

Aprovada la iniciativa socialista perquè es respectin els drets humans dels ciutadans de Balears empresonats a l'estranger

conxa obrador i enric casanova com social oct 2016

La PNL insta al Govern central a impulsar el trasllat d'aquestes persones perquè segueixin complint la seva pena aquí

La Comissió d'Assumptes Socials i Drets Humans del Parlament de les Illes Balears ha aprovat per unanimitat la Proposició No de Llei defensada per la diputada socialista Conxa Obrador per tal que es respectin els drets humans dels ciutadans i ciutadanes de Balears que es troben complint penes de presó a l'estranger.

Tal i com ha explicat Obrador, la PNL sorgeix de la denúncia pública feta per la Fundació +34, una entitat que treballa per a les persones de nacionalitat espanyola empresonades a l'estranger, i que posa de manifest les males condicions de vida que pateix aquest col·lectiu.

Segons les dades existents, de les 1.365 persones espanyoles que compleixen penes de presó a l'estranger, unes 10 persones series de les Illes Balears, tot i que, com ha explicat Obrador, «podrien ser més perquè al voltant d'un terç de les persones espanyoles empresonades no volen que es sàpiga quin és el seu origen».

El text aprovat insta al Govern de les Illes Balears a establir acords amb les cadenes hoteleres balears que operen a aquests països per tal que els excedents de productes d'higiene puguin ser aprofitats per aquestes persones, sobretot per les grans dificultats per aconseguir aquests productes en la seva situació.

La PNL defensada per Conxa Obrador també insta al Govern central a impulsar el trasllat d'aquestes persones que estan complint les seves penes a l'estranger per tal que segueixin complint les seves condemnes, però ho puguin fer aquí.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube