Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE reitera que seguirà defensant els interessos de Balears davant el Govern d'Espanya, governi qui governi

Vicenç Thomàs i Bel Oliver 2410El Grup Parlamentari Socialista s'ha compromès a seguir reivindicant allò que interessa a les Illes Balears «per millorar les condicions de vida dels ciutadans de la comunitat autònoma, governi qui governi». Així ho ha assegurat la portaveu adjunta, Bel Oliver, després de la decisió del Comité Federal del PSOE de facilitar un Govern del PP.

En aquest sentit, Oliver ha recordat que tots els representants de Balears en aquest òrgan varen votar pel no a Rajoy, tot i que el resultat final va ser de 139 vots a favor de l'abstenció i 96 pel no. Precisament per això, la socialista ha demanat a la Gestora i a la direcció del Grup Parlamentari Socialista del Congrés «que administrin amb inteligència i responsabilitat la divisió en aquesta votació».

De fet, Oliver també ha lamentat que no s'hagi consultat a la militància un fet tan important com facilitar un Govern del PP. «És una postura que té a la gran majoria de la militància i part del Comité Federal en contra», ha recordat la socialista.

En qualsevol cas, avui horabaixa la Comissió Executiva del PSIB-PSOE analitzarà la situació del partit després del Comité Federal per aprofundir més en el que passarà a partir d'ara.

Ús terapèutic del cànnabis

D'altra banda, el diputat socialista Vicenç Thomàs, ha explicat una Proposició No de Llei que es debatrà al ple del Parlament de demà, per crear una ponència d'estudi que debati sobre l'ús terapèutic del cànnabis i la possible regulació dels clubs socials de cànnabis a les Illes Balears.

El socialista ha detallat que «500.000 persones consumeixen aquesta substància cada dia al nostre país i per tant, hem de donar passes en el sentit de la seva regulació». De fet, tant el 2001 com el 2008 el Grup Parlamentari Socialista ja va presentar iniciatives per facilitar l'ús terapèutic del cànnabis a la nostra comunitat.

La iniciativa està signada pels socialistes, Més i Podem, i demana, per una banda, que es pugui reconèixer aquest ús terapèutic del cànnabis, i per altra, «valorar la regulació de les activitats de les associacions cannàbiques a través de clubs socials que incorporen elements de salut pública i de consum responsable, la qual cosa és molt important».

Finalment, Thomàs ha recordat que a molts de països i a altres comunitats autònomes ja s'està modificant la normativa sobre aquest àmbit, i per tant, «és necessari que també abordem aquest tema des de Balears creant una ponència d'estudi».

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube