Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE proposa la demolició de dos edificis del Port Vell de Palma per recuperar la identitat de la zona

Conxa Obrador Com TerritoriLa Comissió de Medi Ambient i Ordenació Territorial ha aprovat una Proposició No de Llei del Grup Parlamentari Socialista per declarar nul el concurs per explotar comercialment els edificis 2-4 i 6 del contramoll del Port de Palma, i iniciar-ne la seva demolició.

La diputada socialista Conxa Obrador ha recordat que la passada legislatura totes les actuacions de l'Autoritat Portuària en aquesta zona han anat destinades a convertir el Moll Vell del Port de Ciutat en un centre comercial, i en aquest sentit, la darrera proposta consisteix en donar un ús comercial a aquests dos edificis del Contramoll.

Per això, Obrador ha apostat per «aprofitar que el concurs per explotar comercialment aquestes dues construccions no està resolt, perquè no podem admetre que es pugui ocupar un espai emblempatic amb un projecte que no té res a veure amb la zona i fet des d'un despatx sense mirar que és el moll i la ciutat».

En aquest sentit, la socialista ha proposat «declarar aquest concurs desert i que s'aposti per la demolició d'uns edificis que no tenen cap tipus de valor patrimonial, tal com han confirmat l'Ajuntament de Palma i ARCA, entre d'altres».

Si aquestes demolicions es duen a terme, segons Obrador, «obririem les vistes des del Passeig Marítim a l'Almudania, es potenciaria l'edifici del Club Nàutic i els seus valors arquitectònics i es deixaria visible i aïllat l'antic Oratori de Sant Elm i aconseguiriem retornar a Ciutat una mirada damunt la badia i el port que ara està perduda».

A més a més, la proposta també demana que Autoritat Portuària assumeixi la demolició d'aquests dos edificis, que reordeni i equipi els dos solars resultants i que protegeixi adequadament l'Oratori de Sant Elm i el seu entorn per vetllar pel seu vator patrimonial.

La proposta ha estat recolzada per tots els grups parlamentaris menys el PP, que s'ha abstès.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube