Imprimeix
PDF

Alcover: «No entenem l'esmena a la totalitat dels pressuposts del PP perquè fa mal votar en contra de la pujada en educació, sanitat o serveis socials»

Andreu Alcover PIB 021116El portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Andreu Alcover, ha assegurat que «no entenem de cap manera» l'esmena a la totalitat dels pressuposts que presentarà el PP perquè «suposen els millors comptes que s'han presentat en els darrers anys».

En aquest sentit, el socialista ha contestat al PP que «fa mal votar en contra de que els recursos per educació augmentin un 8%, de que la sanitat pugi un 7% i sobretot tenint en compte el model de finançament que tenim».

Precisament, Alcover ha insistit en què és difícil no donar suport a uns pressuposts que «el que fan és reajustar les deficiències històriques que tenim en serveis socials, educació i salut». A més a més, el socialista ha recordat que «hi ha un 37% d'increment en polítiques laborals, la qual cosa anirà en benefici de tots els aturats, suposarà contractes de major qualitat i durada i es podran fer moltes coses que fins ara eren impossibles per manca de doblers».

En definitiva, els socialistes consideren una bona notícia la pujada del pressupost del 10% respecte l'any passat perquè «el que fa es traduir el creixement econòmic als comptes de la comunitat autònoma i per això no entenem de cap manera l'esmena a la totalitat que vol presentar el PP».

Comissió d'Investigació Sa Nostra

D'altra banda, el Grup Parlamentari Socialista ha votat en contra de la creació d'una Comissió d'Investigació sobre Sa Nostra, perquè segons la portaveu adjunta, Bel Oliver, «és un assumpte que ja està sent jutjat amb una causa que encara segueix oberta als tribunals».

En concret, la proposta feta per Ciudadanos planteja investigar el procés de reestructuració de l'entitat bancària, que tal com ha explicat Oliver, «està totalment controlat i vigilat pel FROB i el Banc d'Espanya, que és a qui correspon fer-ho i no al Govern de les Illes Balears».

A més a més, la portaveu adjunta ha volgut deixar clar que «no hi ha res que el PSIB-PSOE vulgui amagar, els responsables de la gestió de Sa Nostra estan identificats i condemnats, mentre que la investigació segueix als jutjats i al FROB».

A dia d'avui els socialistes no tenen cap indici o nova informació que faci necessària la creació d'aquesta Comissió d'Investigació i en qualsevol cas, «si tenim dades noves som partidaris de posar-ho en mans de la justícia, com ja hem fet amb el Cas Rocamar o Cas Nóos per citar només dos exemples», ha remarcat Oliver.

Finalment, la dirigent socialista ha argumentat el vot en contra amb què «cap dels polítics nomenats pels diferents governs per tutelar l'entitat han estat objecte de reprovació ni molt menys de sentència condemnatòria», per la qual cosa «no té sentit la creació d'aquesta comissió parlamentària.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube