Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE sosté que els sobrecosts de les autopistes d'Eivissa es van produir abans de fer-les, «quan es va triar el model i el peatge a l'ombra»

Enric Casanova Com Eivissa 11-11-16El PSIB-PSOE ha argumentat que els sobrecosts de les Autopistes d'Eivissa es van produir abans de fer les obres, durant l'etapa del PP, «quan es va triar el model en trinxeres i de peatge a l'ombra».

Així ho ha explicat el diputat socialista Enric Casanova durant la comissió parlamentària que investiga el procés de construcció d'aquesta infraestructura, assegurant que «si haguessin pagat les carreteres en aquell moment no costarien els prop de 500 milions d'euros que estam pagant ara». Durant la comissió d'avui ha comparegut l'exdirector general d'Obres Públiques, Carlos Jover, qui ha reconegut que hi van haver instruccions per accelerar el procés d'execució de les obres abans de les eleccions, «la qual cosa genera sobrecosts perquè es fa treballar a les empreses matí, dia i nit», ha criticat Casanova.

A més a més, el diputat socialista ha denunciat que els sobrecosts de les Autopistes van augmentar encara més quan per part de la comunitat autònoma «s'assumeix un cost de les carreteres a partir d'un conveni que es signa de manera estigmatòria, tal com ha reconegut Jover, per 3 milions d'euros, quan l'any 98 aquest mateix estava per 6 milions d'euros, amb la qual cosa d'entrada ja renuncien a 3 milions de finançament».

Però els socialistes alerten en aquesta comissió d'investigació que els sobrecosts d'aquesta infraestructura també són mediambientals i socials. «El PP va triar un model que no és sostenible, amb trinxeres i falsos túnels, ocasionant moltes expropiacions de mala manera a gent que encara a dia d'avui en pateix les conseqüències», ha lamentat Casanova.

A la compareixença de Carlos Jover l'ha seguit la de Pere Palau, expresident del Consell d'Eivissa, a qui els socialistes han demanat «perquè va renunciar sense res a canvi a les competències en matèria de carreteres». A Stella Matutes, exconsellera insular de Vies i Obres, el diputat socialista demanarà «perquè va arribar a ser consellera en aquell legislatura tenint en compte la repercusió d'aquest fet en els negocis de la seva familia».

Finalment, compareixerà Joan Marí Tur, exconseller insular de Patrimoni, a qui se li demanarà que explici perquè es va fer el túnel de Sant Rafel o la trinxera de l'aeroport, ja que «va impulsar i fer el seguiment de l'obra i els seus modificats en directa relació amb els responsables polítics del Consell d'Eivissa. Per això, segons Casanova, «tots ells són els responsables dels sobrecosts generats per les Autopistes d'Eivissa».

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube