Imprimeix
PDF

Unanimitat al Parlament per demanar a Madrid la tarifa plana de 30€ per als vols entre illes

Andreu Alcover Ple PIB 15-11-16El Parlament ha aprovat per assentiment, amb l'acord de tots els grups parlamentaris, una modificació de la Llei del Règim Especial de Balears per demanar al Govern d'Espanya una tarifa plana de 30 euros per als vols entre illes.

Segons el portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Andreu Alcover, la implantació d'aquesta tarifa seria «un acte de justícia pels ciutadans de Balears però també pels que ens visiten, ja que tothom es podrà beneficiar d'aquest preu màxim».

El fet de comptar també amb el vot favorable del PP a aquesta iniciativa ha fet que Alcover els demani «que presionin al ministeri corresponent perquè això es dugui a terme ara que hem de demanar a Madrid que adopti aquest acord amb una Llei que el faci possible».

Segons ha remarcat el portaveu socialista ara és el moment de fer-ho perquè «igual que el ministeri subvenciona els bitllets d'AVE, pensam que també ha de finançar els vols entre illes».

Malgrat tot, Alcover s'ha mostrat conscient «del poc pes del PP de Balears dins el govern de Rajoy, la qual cosa esperam que no sigui un problema per presionar i aconseguir que aquesta tarifa plana vagi endavant».

No és la primera vegada que el PSIB-PSOE demana aquesta tarifa plana. El diputat socialista al Congrés, Pere Joan Pons, ja va registrar a l'inici de l'actual legislatura una Proposició No de Llei per instar al Govern d'Espanya a desenvolupar aquest preu màxim per als vols entre illes.

Presa en consideració de la Llei de Comerç

D'altra banda, el ple del Parlament ha près en consideració la proposta de modificació de la Llei de Comerç, que segons la diputada socialista Bel Oliver «ajudarà al petit i mitjà comerç, reivindicació de l'esquerra que s'inclou en els Acords Pel Canvi».

Oliver ha defensat aquesta iniciativa assegurant que «apostam pel comerç de proximitat, tradicional, especialitzat i encaixat en la trama urbana de pobles i ciutats». Per això, la proposta redueix de 16 a 10 els festius anuals d'obertura comercial i augmenta les exigències per establir nous grans centres comercials o per fer ampliacions dels ja existents.

L'objectiu, segons Oliver, és «satisfer les necessitats dels consumidors, pensant en els drets laborals dels treballadors i sense convertir Balears en una botiga oberta les 24 hores».

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube