Imprimeix
PDF

Aprovada la creació de l'Oficina Anticorrupció per «prevenir i lluitar contra una pràctica que s'havia estès a Balears»

Vicenç Thomàs ple 29-11-16El ple del Parlament de les Illes Balears ha aprovat el projecte de Llei de creació de l'Oficina de Prevenció i Lluita Contra la Corrupció, a proposta dels partits del pacte.

El diputat socialista Vicenç Thomàs ha defensat aquesta eina que té per objectiu «prevenir i investigar possibles casos d'ús fraudulent de fons públics, de qualsevol aprofitament il·lícit derivat de conductes que comportin conflicte d'interessos o l'ús particular d'informació derivat de les funcions pròpies del personal al servei del sector públic».

En aquest sentit, Thomàs ha justificat la necessitat d'aquesta llei en què «els organismes de control ja existents a Balears són necessaris però insuficients i limitats», per la qual cosa cal posar en marxa aquesta oficina perquè «a la nostra comunitat les pràctiques corruptes s'han anat estenent fins al punt de veure condemnes per a dos presidents de la Comunitat, una presidenta del Parlament, consellers, directors generals i alts càrrecs, la majoria d'ells del PP».

A més a més, el diputat socialista ha destacat el fet que aquesta oficina depengui orgànicament del Parlament perquè això garanteix la seva independència, amb un director que haurà de ser elegit per la cambra autonòmica i amb una seu que estarà ubicada fora del Parlament.

Thomàs ha remarcat el caràcter preventiu de l'oficina, que podrà avaluar àrees de risc i fer formació específica del personal al servei del sector públic, però també la vessant de lluita contra la corrupció. En aquest sentit destaca que aquest òrgan «podrà instar un procediment judicial sancionador d'acord amb les seves funcions i potestats», garantint en qualsevol cas «la confidencialitat, el secret de les persones denunciants i la custòdia de tota la documentació que s'aporti».

La nova Llei ha estat aprovada amb els vots a favor dels grups del pacte, amb un ample consens, acceptant nombroses esmenes de l'oposició, fins i tot del PP.

Finalment, el Grup Parlamentari Socialista ha votat en contra de la sol·licitud d'un informe del Consell Consultiu respecte aquesta llei perquè amb aquesta petició «el PP amaga les seves vertaderes intencions, que són dificultar que l'oficina sigui una realitat».

Modificació de la Llei de Capitalitat

Pel que fa a la modificació de la Llei de Capitalitat, també aprovada pel ple del Parlament, el diputat socialista Jaume Garau ha destacat que avui el PP «ha fet un canvi i ha admès que el nom genuí de la capital és Palma, la qual cosa no es discutia fa 4 anys».

La diferència, en aquest cas, és que el PP ha intentat afegir, a més del nom oficial, el de «Palma de Mallorca» per a determinades circumnstàncies, a la qual cosa s'han oposat els socialistes perquè «no hi ha cap comunitat autònoma que anomeni la seva capital de dues formes diferents».

Finalment, Garau ha conclòs que a l'any 2016 «Palma té més força comercial que Palma de Mallorca, que és un terme residual».

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube