Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE demana el reconeixement del dret a una segona opinió mèdica

Thomàs ComSalut 30-09-15El Grup Parlamentari Socialista ha demanat al Govern de les Illes Balears que reconegui el dret dels pacients a obtenir una segona opinió mèdica sobre el seu procés patològic. A través d'una Proposició No de Llei, el diputat socialista Vicenç Thomàs ha explicat que amb aquesta proposta «recollim un buit normatiu que té la comunitat autònoma i que ja està reconegut a altres indrets com Madrid, Comunitat Valenciana, Andalusia o Cantàbria».

En aquest sentit, Thomàs ha argumentat que aquest dret es contempla a l'article 11.4 de la Llei de Salut de 2003, però mai ha estat desenvolupat mitjançant un decret, per la qual cosa la intenció dels socialistes és que el dret a la segona opinió mèdica «pugui tenir un desenvolupament normatiu».

Segons el diputat socialista, aquest dret fomenta «l'autonomia del pacient en relació als serveis sanitaris i el reconeixement del paper protagonista del ciutadà a tot el que fa referència a la seva salut».

De fet, pels socialistes el dret a sol·licitar aquesta segona opinió mèdica també servirà «per enfortir la relació entre el professional sanitari i el pacient abans d'emprendre determinades mesures» ja que, quan es demana aquest dret, en el fons, «s'està demanant quins motius han de poder permetre la segona opinió mèdica».

D'altra banda, el Grup Parlamentari Socialista també ha demanat, a través d'una altra Proposició No de Llei, que es reguli la publicitat en l'àmbit de la salut. «No només hi ha en joc interessos econòmics sinó també el dret a la salut de les persones», ha apuntat Thomàs.

La iniciativa es presenta perquè «la publicitat en l'ambit sanitari a vegades no està subjecta a les exigències publicitàries de veracitat, fiabilitat, etc». Per això, esdevé una necessitat «incloure mecanismes que controlin i regulin la publicitat de caràcter sanitari», ha avançat el socialista.

De fet, si miram la legislació autonòmica i estatal, trobam que en el nostre propi Estatut d'Autonomia existeixen articles que permeten i obliguen a la comunitat autònoma a actuar i a regular.

Per això, el PSIB-PSOE ha demanat al Govern de les Illes Balears que «desenvolupi les competències legals que té per implementar una adequada regulació de publicitat de productes sanitaris per evitar publicitat enganyosa i deslleial».

A més a més, la iniciativa socialista també pretén instar a l'Executiu autonòmic a «iniciar inspeccions publicitàries per assegurar que es compleixen les garanties de salut pública». Tot això, segons Thomàs, s'ha de fer «amb els col·legis professionals sanitaris i les associacions de consumidors».

Ambdues Proposicions No de Llei han estat aprovades per la Comissió de Salut del Parlament de les Illes Balears per assentiment.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube