Imprimeix
PDF

Aprovada la modificació de la Llei de Comerç que «reforçarà el teixit comercial de les illes i garantirà l'equilibri amb les grans superfícies»

Bel Oliver 13-12-16El ple del Parlament de les Illes Balears ha aprovat la modificació de la Llei de Comerç amb els vots a favor de tots els grups menys PP i Ciutadans.

Un fet que ha criticat la portaveu adjunta del Grup Parlamentari Socialista, Bel Oliver, lamentant que «el PP es torna a caracteritzar per voler afavorir a les grans superfícies i facilitar l'obertura de metres i metres de grans centres comercials, la qual cosa suposa un perjudici pel comerç tradicional».

Pels socialistes, l'aprovació definitiva d'aquesta llei suposa «una passa important per potenciar el petit i mitjà comerç, diversificar-lo, fer-lo més sostenible i més respectuós amb el territori».

A més a més, Oliver ha destacat que amb aquesta normativa «aconseguim l'equilibri perdut entre els dos models que tenim: el de les grans superfícies i el del comerç tradicional». En concret, la socialista ha especificat que aquest equilibri s'aconsegueix reduint de 16 a 10 els dies festius d'obertura comercial, augmentant les exigències per a l'obertura o reforma de grans superfícies comercials i modificant la delimitació de Zones de Gran Afluència Turística.

Uns canvis a la Llei de Comerç que, tal com ha explicat Oliver, s'aproven amb el consens de 6 dels 8 grups de la cambra autonòmica i també del sector comercial i dels consumidors, a més de suposar el compliment, una vegada més, del programa electoral del PSIB-PSOE i també dels Acords Pel Canvi.

En definitiva, «l'aprovació de la modificació de la Llei de Comerç reforçarà el nostre teixit comercial i beneficiarà tant al teixit econòmic de les illes com al conjunt de la ciutadania», ha conclòs la portaveu socialista.

D'altra banda, el portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Andreu Alcover, ha valorat positivament l'esborrany de la llei que regula el lloguer turístic, assegurant que es presenta «una normativa vàlida». Ara, serà el torn de començar a fer propostes per millorar-la, tot i que «sabíem que el PP la criticaria des d'un primer moment», per la qual cosa els socialistes lamenten, una vegada més, la manca de propostes en positiu d'aquesta formació política.

Finalment, la sessió plenària també ha aprovat habilitar sessions de la Comissió d'Investigació de les Autopistes d'Eivissa durant el mes de gener.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube