Imprimeix
PDF

Andreu Alcover: «L'aprovació dels pressuposts pel 2017 serà una mostra més que el Govern funciona bé»

Andreu Alcover i Bel Oliver 19-12-16El Grup Parlamentari Socialista ha reiterat el seu vot favorable als pressuposts pel 2017 que es debaten aquesta setmana, i que segons el portaveu, Andreu Alcover, «resolen els problemes de la gent». Per això, Alcover ha defensat que «malgrat el renou, aprovarem els pressuposts en temps i forma, la qual cosa és una mostra més que el Govern i el Parlament funcionen bé».

Els pressuposts inclouen, tal com ha explicat Alcover, els objectius plantejats pel PSIB-PSOE, com és retornar drets, redistribuir millor la riquesa i recuperar la inversió pública «després de quatre anys de sequera del PP, sobretot en educació, salut, residències i depuradores, infraestructures fonamentals per Balears».

A més a més, el portaveu socialista també ha apuntat que els pressuposts han estat consensuats, ja que s'han acceptat bastantes esmenes de l'oposició, «sobretot d'El Pi i Ciutadans, que són els que han fet esmenes pensant en el bé comú». Molt diferent ha estat l'actitud del PP, que «ha fet moltíssimes esmenes perquè no siguin acceptades, i així i tot, s'han acceptat moltes més de les que aprovava Bauzá».

En concret, Alcover ha criticat que el PP hagi fet la gran majoria d'esmenes en la partida de baixada d'interessos. La partida inicial per aquest àmbit contempla 77 milions d'euros, a la qual si es sumen les partides del PP, es sumarien 105 milions d'euros, la qual cosa és inviable. «El PP proposa no amortitzar tant el deute d'aquesta comunitat, mentre que en el debat d'esmenes a la totalitat ens deien que sí ho havíem de fer», ha denunciat el portaveu socialista.

Així i tot, Alcover ha recordat que tot i l'aprovació dels pressuposts, l'objectiu general ha de ser «un nou model de finançament i un nou REB perquè l'Estat ens doni els recursos que ens pertoquen i compensi la insularitat».

Balanç any parlamentari

El Grup Parlamentari Socialista també ha volgut aprofitar la darrera setmana del període de sessions per fer un balanç de l'any, que a criteri de la portaveu adjunta, Bel Oliver, «ha estat molt positiu».

En aquest sentit, Oliver ha defensat que «seguim complint els Acords Pel Canvi» i ha recordat que enguany «hem aprovat lleis tan importants com l'Impost del Turisme Sostenible, que ajudarà a fer inversions i a que el model turístic sigui més sostenible, la Llei de Fosses que fa justícia amb les víctimes del franquisme i que ha permès exhumar la fossa de Porreres, la Llei d'Igualtat o la Llei LGTBI.

A partir d'ara, però, Oliver ha advertit que els socialistes «seguirem reivindicant més que mai al Govern de l'Estat tot allò que és necessari pels ciutadans de les nostres illes».

D'altra banda, la portaveu adjunta ha lamentat que aquest any haguem tengut un PP «que fa de l'insult la seva única oposició, sense propostes», per la qual cosa els ha demanat que pel 2017 «agafin el nord i facin bones propostes per la ciutadania de Balears».

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube