Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE rep la Conferència de Presidents amb escepticisme perquè «sembla que per Rajoy no és massa important»

Andreu Alcover Consolat 13-01-17El portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Andreu Alcover, ha assistit a la reunió preparatòria de la Conferència de Presidents amb la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, a la qual han assistit tots els portaveus parlamentaris.ç

Una preparació que, tal com ha destacat el socialista, «no només reuneix a la societat civil sinó també al sector polític de les Illes, amb la qual cosa tothom es podrà sentir partícep de les decisions que es prendran i del vot que es farà».

Tot i ser un fòrum molt important, Alcover ha reconegut que els socialistes reben aquesta cita «amb un cert escepticisme» ja que «pel PP i per Rajoy sembla que aquesta conferència no és massa important». La prova d'això, segons el portaveu socialista, està en què «per reglament s'ha de convocar aquesta trobada anualment i durant els 5 anys que el PP ha tengut majoria absoluta no s'ha celebrat ni una reunió d'aquest tipus».

En aquest sentit, el portaveu socialista també ha expressat els seus dubtes respecte l'ordre del dia de la trobada, ja que «manquen determinats punts que preocupen als ciutadans del país, com és l'àmbit social, l'enfortiment de la Llei de la Dependència, etc».

L'ordre del dia sí que inclou el punt estrella del finançament, en el qual la presidenta Armengol «farà seu el document de la plataforma que reclama un nou sistema de finançament per Balears, signat per més de 70 entitats, i que inclou quatre punts: el principi d'ordinalitat, la condonació del deute, les inversions estatutàries i un nou REB», ha explicat Alcover.

Pel que fa a la condonació del deute, el socialista ha criticat que «el PP haurà d'explicar perquè no hi està d'acord, ja que compensaria l'infrafinançament històric que patim des de les Illes i haurà de ser una peça clau en el nou model de finançament».

A més a més, Alcover també ha recordat que «és una obligació legal per part de l'Estat complir amb les inversions estatutàries i fa 5 anys que tampoc les rebem», per la qual cosa «estaria bé que quan Montoro ens recorda les nostres obligacions legals i fiscals, també complís les que té l'Estat».

Alcover ha lamentat que la negociació del nou model de finançament «també la veim amb escepticisme perquè Montoro hi va amb desgana perquè no hi creu». La prova d'aquest fet està, segons el portaveu socialista, en què l'anterior model va acabar el 2014 i encara no s'ha començat a negociar el nou.

Finalment, el Grup Parlamentari Socialista s'ha compromès a fer feina perquè «els interessos de Balears estiguin ben defensats i instam al PP a remar en el mateix sentit del que reclama la societat de les Illes».

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube