Imprimeix
PDF

Bel Oliver: «El PP ha de donar explicacions, demanar perdó i tornar els 153.000€ que varen percebre de més»

Bel Oliver 16-01-17El Grup Parlamentari Socialista ha demanat al president del PP de Balears, Miquel Vidal, que expliqui la situació dels 153.000 euros que el seu partit va percebre de més l'any 2007, segons informes de la Sindicatura de Comptes.

A través d'una sol·licitud de compareixença urgent davant la Comissió d'Assumptes Institucionals de la cambra autonòmica, els socialistes volen que «ens digui si el PP pensa tornar aquests doblers a les arques públiques perquè són de tots els ciutadans».

Tal com ha avançat la portaveu adjunta socialista, Bel Oliver, el PP «no pot desaprofitar l'ocasió per donar explicacions, demanar perdó i allunyar-se de l'etapa negra i corrupta de l'època de Jaume Matas». Per aquest motiu, els socialistes entenen que «no es pot rebutjar aquesta compareixença que demanam en base a l'article 46.4 del reglament del Parlament».

D'altra banda, la cambra autonòmica reunirà demà la Mesa per tractar el document registrat per Podem el 9 de gener, el qual s'ha de «tramitar administrativament, donant lloc a una sèrie d'actes reglats que no tenen discusió al reglament». En aquest sentit, els actes reglats que es donarien serien l'adscripció de dues diputades al Grup Mixt, Montse Seijas i Xelo Huertas, i que la presidència del Parlament quedi vacant, assumint les funcions el Vicepresident primer.

Malgrat tot, segons Oliver, «demà es comença a donar fi a una situació d'inestabilitat i en el primer ple del període de sessions, el 7 de febrer, es produirà el relleu a la presidència per tornar a una normalitat que el Parlament no hauria d'haver perdut.

Pel que fa a qui ha d'ocupar la presidència, la portaveu adjunta del Grup Parlamentari Socialista ha recordat que és una decisió «que s'ha de prendre conjuntament en el sí dels Acords Pel Canvi», els quals s'han de revisar perquè «hi ha hagut canvis respecte la situació inicial i la situació dels partits tampoc és la mateixa». En qualsevol cas, Oliver ha deixat clar que «necessitam un perfil institucional, que dóni estabilitat al Parlament i que la presidència no sigui notícia per sí mateixa i sí ho siguin les iniciatives que es duen a debat».

Finalment, Oliver s'ha referit a la situació del Partit Socialista a nivell estatal assegurant que «des de Balears defensam, com hem fet sempre, un model de partit que reconegui la pluralitat de l'Estat, que tengui en compte la veu de la militància de manera clara i que tengui aliances amb els partits d'esquerres». A partir d'ara, comença un procés congressual en el qual es podran debatre totes aquestes qüestions.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube