Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE demana al PP que s'uneixi a la reivindicació dels 120 milions d'euros pel conveni de carreteres, en compliment del protocol signat per Montoro

Andreu Alcover 06-02-17El ple del Parlament de les Illes Balears debatrà demà una Proposició No de Llei del Grup Parlamentari Socialista per exigir al Govern d'Espanya que inclogui als Pressuposts Generals de l'Estat pel 2017 la partida corresponent als 120 milions d'euros del conveni de carreteres.

Així ho ha avançat el portaveu, Andreu Alcover, assegurant que «seria molt important per aquesta comunitat autònoma un front comú i una reclamació unitària d'aquests doblers», per la qual cosa ha demanat al PP «que faci una crida als seus de Madrid perquè darrerament ens tenen acostumats a dir una cosa a Balears i una altra allà». El socialista ha posat els exemples de les prospeccions petrolíferes o la rebaixa de l'IVA cultural, qüestions que han comptat amb el suport dels popupars al Parlament de les Illes i que després han estat rebutjades al Congrés o al Senat.

Alcover ha recordat que aquesta iniciativa sorgeix després que el desembre de 2015 el ministre Montoro signés un protocol d'intencions amb el Govern de les Illes Balears, pel qual es comprometia a pagar 120 milions el 2017 pel conveni de carreteres.

De fet, el PP de les Illes ha manfiestat els seus dubtes sobre que l'Estat es faci càrrec d'aquest compromís, per la qual cosa el portaveu socialista els ha instat a donar suport a aquesta proposta i unir-se a aquesta reivindicació que, de sortir per unanimitat de vot, «permetria mostrar a Madrid una força única respecte aquesta petició de cara als PGE pel 2017».

Situació del Parlament

Pel que fa a la situació del Parlament, Alcover ha defensat que els socialistes «des del primer moment hem dit el mateix: mai hem vetat a ningú i sempre hem dit que no només s'ha de pactar el nom sinó també les seves circumstàncies, per donar garanties d'estabilitat i evitar que es torni a repetir la situació de Xelo Huertas».

En aquest sentit, el portaveu socialista ha apuntat que «pel ple del proper dimarts dia 14 hi haurà un acord près» i ha volgut insistir en què «la presidència del Parlament no farà caure tot un Govern i les polítiques que se'n deriven», per la qual cosa «no posarem en risc la sanitat universal, la Renda Bàsica, la recuperació de drets, etc»

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube