Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE lamenta que el PP posi «excuses de mal pagador» per no votar a favor d'exigir a l'Estat els 120 milions d'euros per carreteres

Andreu Alcover Ple PIB 15-11-16El PP ha tornat a evitar donar suport als interessos dels ciutadans de les Illes Balears durant el ple del Parlament d'avui, abstenint-se a una Proposició No de Llei del Grup Parlamentari Socialista per exigir a l'Estat que inclogui als Pressuposts Generals pel 2017 els 120 milions d'euros del conveni de carreteres.

Uns doblers que ens pertoquen segons el protocol d'intencions signat el desembre del 2015 entre el ministre Montoro i el Govern de les Illes Balears.

El portaveu socialista, Andreu Alcover, ha lamentat l'abstenció del PP i de Ciutadans a aquesta reivindicació, tot i que ja durant la tramitació dels pressuposts de Balears pel 2017 van posar en dubte que aquests recursos ens arribéssin.

Per això, Alcover ha criticat que «no entenem que el PP pugui estar d'acord en rescatar autopistes amb 5.000 milions d'euros i en contra de que ens paguin 120 milions d'euros que ens deuen», a la qual cosa ha afegit que «ens preocupa que els populars hagin canviat de criteri».

La votació d'avui, per tant, ha confirmat que el PP no és de fiar, tal com ha denunciat Alcover, ja que «incompleixen la llei de l'Estatut d'Autonomia perquè ja hauriem de tenir nou REB, des del 2011 no rebem inversions estatutàries i encara no tenim nou sistema de finançament mentre incompleixen l'actual».

Segons Alcover, els ciutadans de Balears «tenim dret als 120 milions d'euros ja que són un compromís de l'Estat amb la nostra comunitat autònoma», per la qual cosa ha demanat un acord unànime que no ha estat possible per l'abstenció del PP i de Ciutadans.

Cal tenir en compte que els populars han presentat dues esmenes a la proposta socialista que han estat rebutjades perquè incorporaven una part del protocol d'intencions, però no la seva totalitat.

En definitiva, per Alcover aquesta iniciativa era per «mirar i vetllar pels interessos d'aquesta comunitat autònoma i el PP ha evitat donar el seu suport amb una excusa de mal pagador».

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube