Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE demana al Govern d'Espanya mesures legislatives de prevenció i protecció per a les víctimes dels matrimonis forçats

Sílvia Cano ComSocial 09-02-17La Comissió d'Assumptes Socials del Parlament de les Illes Balears ha aprovat per unanimitat una proposta del Grup Parlamentari Socialista per demanar al Govern d'Espanya que faci les reformes legislatives oportunes per protegir a les víctimes dels matrimonis forçats.

Així ho ha avançat la diputada Sílvia Cano, qui ha denunciat que aquest tipus d'unió «pot contribuir a inserir i reforçar a les nines i dones en cicle de pobresa i desprotecció, la majoria de les quals estan exposades a la violència, l'abús i a les relacions sexuals forçoses».

Es calcula que en tot el món cada any 14 milions de nines són obligades a formar un matrimoni forçat, i segons ha explicat Cano, les motivacions d'aquesta pràctica poden ser múltiples: reforçar vincles familiars, econòmics, culturals, religiosos, explotació sexual o laboral, etc.

Per això, la proposta declara aquest tipus de matrimoni com «una manifestació de discriminació, vulneració dels drets fonamentals contra les dones i nines» i a més, rebutja «qualsevol iniciativa que suposi una minva en els seus drets», ha defensat la diputada socialista.

De fet, els socialistes aposten per «treballar amb el nucli familiar abans que les noces es materialitzin i si es produeixen aquests casos, posar tots els recursos de l'administració a l'abast de les víctimes».

Com a mesures concretes per pal·liar aquesta situació, Cano ha exigit al Govern d'Espanya «que impulsi les mesures legislatives oportunes per permetre la protecció judicial efectiva en el cas dels matrimonis forçats, amb la finalitat de protegir a les víctimes», a més de desenvolupar accions contra el matrimoni forçat dins el Pla Integral de Lluita Contra la Tracta de Dones.

Pel que fa al Govern de les Illes Balears, el Grup Parlamentari Socialista ha demanat que es faci feina amb entitats feministes i pro drets humans per prevenir aquests matrimonis i a reforçar l'aplicació de les perspectives de gènere i de la infància al Pla Director de la Cooperació de les Illes Balears 2016-2019.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube