Imprimeix
PDF

Alcover: «Hem desmuntat el mantra del PP que la dreta gestiona millor els recursos, hem millorat tots els indicadors econòmics i retornant drets»

Andreu Alcover i MJCamps febrer 2017El Grup Parlamentari Socialista ha anunciat el seu vot favorable a la candidatura del diputat Baltasar Picornell per presidir el Parlament de les Illes Balears.

Així ho ha anunciat el portaveu socialista, Andreu Alcover, qui ha assegurat que «demà retornam la normalitat a la cambra, esperant que la notícia torni a ser el debat polític i li desitjam al nou president tota la sort del món».

Una situació diferent serà la del PP, que «seguirà intentant enfangar presentant a la diputada Núria Riera per presidir el Parlament». En aquest sentit, Alcover ha criticat que la popular «no s'hauria de prestar a determinats espectacles que només evidencien la solitud del PP, ja que només comptarà amb els seus propis vots per a la seva candidata».

Per això, el portaveu socialista ha considerat que «no importava que presentessin cap candidatura i no entenem com Riera es presta a això». En qualsevol cas, els socialistes aposten per «passar pàgina i seguir millorant la qualitat de vida dels ciutadans de Balears».

Un exemple de com els socialistes estan centrats en fer feina per les Illes és el període mitjà de pagament a proveïdors, únic criteri econòmic que havia empitjorat una mica i que s'ha millorat a mínims històrics de 32 dies de demora. Un fet que, segons Alcover, «desmunta el mantra del PP que la dreta gestiona millor els recursos públics ja que els números demostren el contrari: tots els indicadors econòmics del PP s'han millorat aquesta legislatura i a més, retornant drets i serveis públics».

Iniciativa Legislativa Popular

Els socialistes també votaran a favor de la presa en consideració de la modificació de la llei que regula la Iniciativa Legislativa Popular. Tal com ha explicat la diputada socialista Maria José Camps, l'actual legislació és del 91 i cal actualitzar-la perquè ara el sostre perquè la ciutadania pugui presentar les seves propostes legislatives està en 10.000 signatures, requisit que dificulta i limita el seu exercici.

De fet, des del 91 «s'han presentat 10 ILP, de les quals només s'han tramitat tres», ha argumentat Camps. Per això, la proposta de Més per Menorca, inclosa en els Acords Pel Canvi, pretén passar de 10.000 a 5.000 signatures per poder presentar aquesta Iniciativa Legislativa Popular i garantir que no cau en sac romput ja que «es tramitarà en un màxim de tres mesos i no decau entre períodes o quan finalitza una legislatura».

Segons la diputada socialista, aquesta és «una bona oportunitat per acostar el Parlament a la ciutadania i a les seves necessitats, per tenir més participació i més democràcia i per ajudar a millorar entre tots i totes aquestes Illes».

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube