Imprimeix
PDF

El Parlament aprova una PNL per instar als governs d'Espanya i Catalunya a resoldre el conflicte per la via política i no judicial

ple parlament 21 febrer 2017El socialista Tarrés ha deixat clar que «el PSIB-PSOE està amb la Constitució i amb la legalitat, però també som conscients de que la Constitució Espanyola necessita una actualització»

També s'ha aprovat una iniciativa per reclamar la titularitat del domini o d'altres drets reals immatriculats a favor de l'Església catòlica a les Illes Balears

El ple del Parlament de les Illes Balears celebrat avui ha aprovat, a pesar dels vots en contra de PP i C's, una Proposició No de Llei en la que insta als governs d'Espanya i Catalunya a resoldre el conflicte territorial obert per la via política i no judicial.

El diputat socialista Xico Tarrés ha defensat l'esmena presentada pel Grup Parlamentari Socialista i que ha estat aprovada en la que s'aposta per «obrir el diàleg» entre totes les parts per arribar a una solució pacífica, evitant així la judicialització del procés.

Front les crítiques infundades del PP, Tarrés ha deixat clar que «el PSIB-PSOE està amb la Constitució i amb la legalitat vigent, però també som conscients de que la Constitució necessita una actualització perquè tots ens puguem sentir còmodes».

El socialista ha explicat que la iniciativa aprovada cerca «que la convivència sigui millor», pel que necessitam «diàleg, diàleg i diàleg per arribar a fórmules amb les que ens puguem entendre» i ha recordat que la PNL aprovada «només reclama diàleg», pel que «no entenem que PP i C's no hagin volgut votar a favor».

Xico Tarrés ha recordat que el conflicte territorial de Catalunya és «un problema històric que no està resolt», pel que «entre tots hem d'ajudar a resoldre'l a través del diàleg i la via política, però en cap cas seguir per la via judicial».

Béns immatriculats per l'Església catòlica
A la sessió d'avui també s'ha aprovat una Proposició No de Llei per reclamar la titularitat del domini o d'altres drets reals immatriculats a favor de l'Església catòlica a les Illes Balears, un «fenomen d'àmbit nacional que també s'ha produït a les illes», com ha reconegut Jaume Garau, diputat del Grup Parlamentari Socialista.

Garau ha assegurat que «tot el procés de les immatriculacions de l'Església catòlica ha estat envoltat de molta opacitat i falta de mà esquerra», pel que ha apostat per «posar seny i sentit comú» per tal de clarificar tot aquest procediment.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube