Imprimeix
PDF

Els socialistes recorden que el Govern ja contempla mesures per pal·liar la pobresa energètica a través de la Llei d'Habitatge

Andreu Alcover JP 22-02-17La Junta de Portaveus del Parlament ha establert l'ordre del dia per al plenari del proper dimarts, en el qual es debatrà una Proposició de Llei d'El Pi relativa a pobresa energètica.

El portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Andreu Alcover, ha anunciat que els socialistes no donaran suport a aquesta iniciativa perquè «és una problemàtica que ja està regulant el Govern».

En aquest sentit, Alcover ha explicat que el Govern està tramitant el Projecte de Llei d'Habitatge, «que inclou mesures per pal·liar la pobresa energètica des d'un punt de vista més ampli com el de garantir el dret de l'accés a l'habitatge», que a més «és una proposta que ha estat sotmesa a les esmenes de la societat i està en marxa».

A més a més, el portaveu socialista ha recordat que el Govern està des del minut u del costat de les persones que pateixen pobresa energètica, i per això, ha insistit en què «ni aquest hivern ni el passat s'ha tallat el corrent a cap família que es trobi en aquesta situació».

De fet, tant enguany com el 2016 s'han destinat 200.000 euros dels pressuposts de la comunitat autònoma per evitar els talls de corrent a qui està en situació de pobresa energètica, mentre a la vegada es tramita la Llei d'Habitatge per posar una solució definitiva a aquest drama que viuen moltes famílies de les Illes.

D'altra banda, la Junta de Portaveus ha decidit que la compareixença de la presidenta Armengol, ajornada aquest dimarts per malaltia, es faci finalment en el plenari de dia 7 de març, ja que la setmana que ve també es celebren els Premis Ramon Llull. Sobre aquest fet, Alcover ha mostrat la seva sorpresa perquè «el PP critica que s'ajorni quan la compareixença és a petició pròpia i es contraposa a les 27 vegades que Bauzá no va comparèixer quan l'oposició ho havia demanat».

Finalment, el portaveu socialista també ha criticat que en el darrer plenari el PP «va tornar a oferir un altre espectacle», quan Miguel Jerez «es va estimar més jugar i seure enmig de Podem quan a la bancada del PP els escons de Biel Company i Coia Sugranyes estaven buits, ja que no van assistir al plenari i no sabem perquè».

Per això, Alcover ha acusat al PP de «voler fomentar l'espectacle» i ha deixat clar que «és a la Mesa a qui correspon redistribuir els escons de la cambra i nosaltres respectarem el que aquest òrgan digui».

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube