Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE demana a l'Estat més efectius de seguretat durant l'estiu perquè «els mesos que més agents necessitam és quan menys en tenim»

Xico Tarrés i Xisco Antich 27-02-17Els socialistes han presentat dues iniciatives, tant al Senat com al Parlament de les Illes Balears, per demanar a l'Estat més efectius de seguretat durant els mesos d'estiu.

Així ho ha avançat el senador per les Illes Balears, Xisco Antich, qui ha explicat que «volem posar damunt la taula la necessitat d'augmentar els agents que vénen durant la temporada alta perquè no basten per cobrir les necessitats que hi ha a Balears».

En concret, el senador socialista ha denunciat «una certa deixadesa del Govern d'Espanya», ja que el 2016 ha reforçat les plantilles amb 20.000 agents menys que el 2011. Unes dades que demostren que les necessitats de les Illes tampoc estan cobertes ja que «l'any passat teniem 103 agents de la Guàrdia Civil menys que el 2011 i 142 menys de la Policia Nacional», per la qual cosa «demanam més efectius».

A això, s'ha d'afegir que a les Illes el 2016 els delictes han pujat un 2,2% i la població també ha augmentat en 14.653 habitants respecte l'any anterior, per la qual cosa «és normal que tenguem els efectius que pertoquen als dos cossos». De fet, també cal tenir en compte que movem 12,9 milions de turistes a l'any i per tant «sobretot a l'estiu necessitam una gran ajuda en matèria de seguretat».

A més a més, Antich també ha criticat el Pla Estiu de seguretat del Govern d'Espanya, ja que durant aquests mesos la plantilla parteix de vacacions i l'Estat només cobreix un 25% d'aquestes necessitats, que van dirigides a l'aeroport i a donar cobrtura a la Casa Reial, per la qual cosa «els mesos que més agents necessitam són els que no tenim els mitjans necessaris per cobrir tota la demanda».

Un altre dels problemes en temporada alta és la manca d'habitatge per a aquests efectius, sobretot a les illes d'Eivissa i Formentera. Tal com ha denunciat el diputat socialista Xico Tarrés, «quan arriba l'estiu és impossible que els reforços que arriben puguin trobar un habitatge on allotjar-se i tendrien molta sort si troben un apartament petit a llogar per 1.000€».

Per això, la Proposició No de Llei presentada al Parlament demana a les institucions que cerquin solucions per la manca d'habitatge dels treballadors que van destinats a Eivissa i Formentera. «Estam oberts a parlar de solucions, ja sigui per facilitar a l'Estat terrenys per edificar instal·lacions per aquestes persones o que el Consell d'Eivissa habiliti alguna zona de Sa Coma perquè es puguin allotjar els agents».

En qualsevol cas, Tarrés ha demanat a tots els grups polítics amb representació al Parlament i al Senat que donin el seu suport a aquesta iniciativa «més enllà de quin partit governa a cada institució». També ha demanat a Madrid que «tengui la sensibilitat suficient per solventar aquesta problemàtica perquè som la comunitat que més aporta a l'Estat en matèria turística».

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube