Imprimeix
PDF

Alcover: «És molt clarificador el silenci de Prohens sobre la paralització del REB al Congrés amb vots de PP i C's»

andreu alcover 7 marc 2017Durant la compareixença de la presidenta Armengol sobre la Conferència de Presidents, s'ha conegut el veto del Govern central a la tramitació del Règim Especial per a Balears demostrant que «el PP defensa els interessos del seu partit per damunt dels de les illes».

Durant el debat de la compareixença de la presidenta Armengol sobre la Conferència de Presidents, s'ha conegut que, a la Mesa del Congrés, el Partit Popular i Ciutadans, assumint el veto del Govern central, han votat en contra de que es tramiti la iniciativa legislativa aprovada per unanimitat al Parlament de les Illes Balears per modificar el Règim Especial per a Balears introduint la tarifa plana per a vols entre illes i l'assumpció del descompte de residents per a transport marítim per part del Govern central.

El portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Andreu Alcover, ha assegurat que durant la intervenció de la portaveu del Grup Parlamentari Popular ha estat «molt clarificador el silenci de Prohens sobre la paralització del REB al Congrés amb els vots de PP i C's».

El portaveu socialista ha lamentat l'actitud de la portaveu popular que «no ha dit ni una paraula» sobre el bloqueig del REB a la seva intervenció, pel que li ha demanat «una mica de decència» pel fet de votar a favor del REB a les illes i no dir res quan els seus voten en contra a Madrid.

Alcover ha criticat la decisió del PP al Congrés que paralitza una modificació del REB aprovada per unanimitat a la cambra balear, és a dir, també el vot del PP de les Illes Balears, demostrant que «el PP defensa els interessos del seu partit per damunt dels interessos de les Illes Balears».

Conferència de Presidents
Sobre la compareixença de la presidenta Armengol sobre la Conferència de Presidents, el portaveu socialista ha valorat que la cap de l'Executiu torni a donar explicacions a la cambra, en contraposició al que feia Bauzà que «es va negar 27 vegades a comparèixer a petició de l'oposició».

Andreu Alcover ha mostrat el seu «escepticisme» sobre el grau de compliment dels acords assolits a la passada reunió de presidents autonòmics degut als «reiterats incompliments als que ens té acostumats Rajoy» i ha reconegut que la millor notícia de la Conferència de Presidents ha estat «el camí de diàleg i consens que ha fet el Govern per arribar-hi», posant en valor el procés preparatori de la reunió per escoltar als agents socials i a la societat civil.

Respecte als temes concrets que es tractaren a la trobada, el portaveu socialista ha criticar que la negociació del nou sistema de finançament autonòmic «ha començat amb molt mal peu» i la flexibilització de la taxa de reposició demanada pel Govern de les Illes Balears «s'ha convertit en un xantatge per aprovar els pressuposts».

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube